De Valentina Postelnicu, Dumitru Angelescu (foto),

Ciolacu: „S-a încheiat epoca în care partidul era condus de un tătuc, va fi condus de o echipă”

Noul preşedinte interimar a explicat că, prin demisia tuturor liderilor de filiale şi a vicepreşedinţilor, s-a constatat că actuala conducere este dizolvată, de drept, inclusiv funcţia lui Eugen Teodorovici.

Ciolacu a afirmat că s-a încheiat acea epocă în care partidul era condus de un „tătuc” şi că de acum înainte va fi condus de o echipă.

„Este o resetare totală. Este pentru prima oară când nu numai preşedintele, ci întreaga conducere a partidului şi-a depus demisia şi şi-a asumat. Mai ales, foarte mulţi dintre preşedinţii de organizaţii au solicitat că şi ei vor să îşi depună demisiile şi să facă alegeri interne în fiecare judeţ. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Eu consider că din acest moment, cum erau obişnuiţi în acest partid până la doamna preşedinte Dăncilă, să fie condus de un tătuc… s-a terminat. Acum acest partid este condus de o echipă”, a spus el.

Ciolacu a menţionat că este pentru prima oară la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia.

„Aşa a fost condusă şedinţa de doamna Viorica Dăncilă, să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur, în care au fost discuţii pe fond, nu pe formă. Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau – cum se aştepta ca până acum – să pice capete. De fapt şi de drept, nu a picat niciun cap azi şi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne. Acolo unde doamna Dăncilă a fost preşedinte”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Întrebat care este diferenţa dintre el şi Liviu Dragnea, după ce a preluat partidul printr-un „gest de forţă”, Ciolacu a replicat: „În primul rând, marea diferență este că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu și pe dânsul Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forță. Dacă ar fi fost preluată prin forță, presupun că nu ținea CEx șase ore sau cât a ținut și nu și-ar fi exprimat toată lumea opinia”.

El a afirmat că demisia Vioricăi Dăncilă a fost un gest de normalitate.

„A fost un gest de normalitate al doamnei Viorica Dăncilă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid. Cred că este suficient”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că, după ce a fost desemnat preşedinte interimar, l-a ales pe Paul Stănescu secretar general, el precizând că primul obiectiv pe care îl are este organizarea Congresului unde vor fi alegerile normale.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

„Alături de Paul Stănescu, au intrat în conducerea partidului toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile, în al doilea tur de scrutin”, a spus Ciolacu, la finalul ședintei de aproape șase ore, enumerând liderii filialelor Teleroman, Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu.

„Noua conducere interimară va avea şi o reprezentare regională. În această conducere, în fiecare regiune s-au făcut propuneri”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Noua structura de conducere colectivă interimară a PSD va avea următoarea formulă: preşedinte interimar – Marcel Ciolacu; secretar general interimar – Paul Stănescu; membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău; membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica; membru Regiunea Sud – Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea; membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor ; membru Regiunea Centru – Vasile Gliga; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu.

„Este o echipă matură, şi trebuie să organizăm un congres ordinar, se declanşează procesul în toate judeţene”, a mai spus el.

Marcel Ciolacu a anunţat că în februarie, vor veni în faţa membrilor PSD, pentru alegerea unei echipe de conducere legitimă.

Despre Gabriel Oprea, anunţat de Viorica Dăncilă ca vicepreşedinte al partidului, Ciolacu a spus că, atâta timp cât este preşedinte interimar, acesta nu va fi şi nu este membru al acestui partid.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile