Mergi direct la conținut »
Marea Britanie poate renunța unilateral la ieșirea din Uniunea Europeană
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Marea Britanie poate renunța unilateral la ieșirea din Uniunea Europeană

Curtea Europeană de Justiție a decis, luni, că Marea Britanie poate renunța la ieșirea din UE fără permisiunea celorlalte 27 de state ale blocului comunitar. 

Curtea Supremă a Scoţiei a anunţat, la începutul lunii octombrie, că a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.

Faptul că CJUE a decis că acest lucru este posibil, nu modifică prea mult datele Brexitului. Guvernul de la Londra a menționat că problema este una pur ipotetică întrucât nu intenţionează să revoce notificarea intenţiei de ieşire din UE.

Membrii Camerei Comunelor se vor pronunţa marţi seară asupra „tratatului de retragere” a Regatului Unit din Uniunea Europeană, negociat dur timp de 18 luni cu Bruxelles-ul.

Theresa May ar urma să depună luni şi marţi ultimele eforturi pentru a încerca să convingă deputaţii britanici că textul acordului este bine fundamentat, potrivit Digi24.

În luna noiembrie a acestui an, liderii Uniunii Europene au aprobat înțelegerea pentru Brexit. Dacă totul va decurge conform planului, Marea Britanie va părăsi blocul comunitar în martie anul viitor.


„Vestele galbene” au protestat și în România! Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă!


 

Close
Închide
  Close