Mergi direct la conținut »
Marea Britanie vrea un sistem de control asupra imigrației după ieșirea din UE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Marea Britanie vrea un sistem de control asupra imigrației după ieșirea din UE

Marea Britanie vrea un sistem de control asupra imigrației după ieșirea din UE

Marea Britanie va încerca să se doteze cu un sistem care să-i permită guvernului să decidă ce persoane cu cetățenie străină intră pe teritoriul britanic și nu cu unul bazat pe puncte, care ar oferi automat drept de acces celor ce îndeplinesc anumite criterii, a anunțat luni o reprezentantă a premierului britanic Theresa May, relatează Reuters.

“Modul exact în care Guvernul va controla circulaţia cetăţenilor UE în Marea Britanie după Brexit urmează să fie stabilit. După cum a spus premierul de multe ori în trecut, un sistem bazat pe puncte nu va funcţiona şi nu este o opţiune”, a spus purtătorul de cuvânt al Downing Street, potrivit Sky News.

“Un sistem bazat pe puncte le-ar oferi cetăţenilor străini dreptul să vină în Marea Britanie, dacă îndeplinesc unele criterii: un sistem de imigraţie care funcţionează pentru Marea Britanie ar asigura ca dreptul de a decide cine vine în ţară să îi revină Guvernului”, a explicat el.

Anterior, premierul Theresa May a a atras atenţia că există semne de întrebare în legătură cu funcţionarea unui astfel de sistem, dar a dat asigurări că libera circulaţie a cetăţenilor europeni nu poate continua în forma actuală.

“Chiar nu vreţi să întrebaţi un fost secretar de interne despre detaliile unui sistem bazat pe puncte. Una dintre întrebări este dacă sistemele pe bază de puncte funcţionează sau nu, şi aşa mai departe. Ceea ce spun este că poporului britanic a fost foarte clar. Au vrut control în privinţa circulaţiei oameni care au intrat din Uniunea Europeană. Nu vor ca libertatea de circulaţie să continue ca în trecut. Vom oferi acest lucru”, a subliniat ea.

Sistemul a fost una dintre promisiunile-cheie făcute de susţinătorii ieşirii Marii Britanii din UE în timpul campaniei pentru referendumul din 23 iunie.

 

Close
Închide
  Close