19 Iun. 2015 10:13 , de Alina Serea

Marian Vanghelie, DĂRÂMAT! Ce au decis judecătorii

Distribuie

Judecătorii  de la  Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins lui Vanghelie o contestație, după ce pe 5 iunie instanța a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui.
De asemenea, în arest preventiv rămâne și Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie).
Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.
“În perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.
 
 

Loading...
Comentarii