Mergi direct la conținut »
Mark Zuckerberg s-a îmbogățit cu 3 miliarde de dolari în timp ce era audiat în Congresul american
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Mark Zuckerberg s-a îmbogățit cu 3 miliarde de dolari în timp ce era audiat în Congresul american

Mark Zuckerberg s-a îmbogățit cu 3 miliarde de dolari în timp ce era audiat în Congresul american

Mark Zuckerberg s-a îmbogățit cu 3 miliarde de dolari în timp ce era audiat în Congresul american, după ce acțiunile Facebook au crescut pe bursă în timpul celor două zile în care acesta a răspuns întrebărilor parlamentarilor din Washington, scrie CNN Money.

De Daniel Ionașcu,

Acțiunile Facebook s-au apreciat cu 4,5% în cele două zile, și, cum Zuckerberg are 401,4 milioane de acțiuni, Zuckerberg a făcut 3 miliarde de dolari în două zile.

Per total, acțiunile sale deținute la Facebook valorează acum 66 de miliarde de dolari.

Potrivit revistei americane Forbes, care urmărește averile celor mai bogați oameni din lume în timp real, Zuckerberg este al șaptelea cel mai bogat om de pe planetă.

Capitalizarea totală a Facebook a crescut cu 23 de miliarde de dolari, dar acțiunile gigantului sunt în continuare cu 16% sub nivelul maxim înregistrat înainte de declanșarea scandalului Cambridge Analytica.

Scandalul Cambridge Analytica

Reamintim, firma de marketing politic a sifonat ilegal datele a 87 de milioane de oameni, dintre care 70 de milioane de americani și peste 112.000 de români.

Investitorii sunt îngrijorați că autoritățile vor amenda compania și vor reglementa foarte strict colectarea de date, astfel că activitățile Facebook nu vor mai fi la fel de profitabile.

Close
Închide
  Close