Mergi direct la conținut »
Mărțișoare cu suflet. Mai mulți copii cu autism au făcut cadouri bătrânilor dintr-un azil
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mărțișoare cu suflet. Mai mulți copii cu autism au făcut cadouri bătrânilor dintr-un azil

Mărțișoare cu suflet. Mai mulți copii cu autism au făcut cadouri bătrânilor dintr-un azil

Mărțișoare cu suflet. Din inițiativa unor oameni cu suflet mare, mai mulți copilași care suferă de autism au realizat câteva mărțișoare pentru bătrânii internați la un azil din sectorul 4 al Capitalei.

De Monica Stan,

Se spune că gesturile frumoase rămân în sufletele noastre pentru totdeauna. Tocmai din acest motiv, Asociația Țara Tinerilor Uniți din Capitală s-a gândit să readucă zâmbetele pe față unor bătrâni internați în azil și, totodată, unor copilași care suferă de autism. Aceștia din urmă au fost ”provocați” să picteze câte o floricică din ceramică pe care voluntarii asociației să le poată oferi astăzi, în ziua de 1 Martie, bătrânilor, iar pe 8 martie unor proaspete mămici internate la maternitatea Bucur.

Mărțișoare făcute de copii

”Chiar dacă micuții noștri nu pot face prea multe lucruri, la fel ca ceilalți copilași, pot totuși să ofere afecțiune și să facă gesturi frumoase… pentru că au suflete curate, de copii, însă de cele mai multe ori nu se pot exterioriza tocmai din cauza bolii”, spune mama lui Ines, o fetiță cu autism.

Mărțișoare făcute de copii

Este trist faptul că din cei 100 de copilași care au fost puși la această încercare, doar 20 au putut picta mărțiorul. Ceilalți, fie nu au reușit să ducă treaba la bun sfârșit- tocmai din cauza faptului că acestor copii le lipsește răbdarea, fie nu au putut sau pur și simplu au refuzat să facă acest lucru – și nu este vorba de rea voință, ci de faptul că, în cazul lor, boala își spune cuvântul.

Close
Închide
  Close