MENIU CAUTĂ
, de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Mașini care nu mai pot fi înmatriculate, după data de 1 septembrie 2018

Distribuie

Am cumpărat un autoturism nou, Golf, Confort Live, TSI DSG și vînzătorul mi-a spus că trebuie să-l înmatriculez, obligatoriu, până la 1 septembrie, dată după mașina nu va mai putea fi înmatriculată. Este legal?  Există mașini care nu mai pot fi înmatriculate în România?(G. Bărbulescu, București)

RĂSPUNS: La solicitarea redacției, Biroul de relații publice, de la Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor precizează: În contextul intrării în vigoare  a prevederilor Regulamentului UE, Nr. 1151/2017, al Comisiei, privind omologarea vehiculelor, vehiculele noi din categoriile M1, M2 şi N1 (categoria vehiculului se regăseşte la rubrica „ J „ din Cartea de identitate a vehiculului emisă de RAR) trebuie înmatriculate până la data de 31.08.2018. Din aceste considerente, deţinătorii unor astfel de autovehicule, este necesar să se prezinte, fără programare, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Instituţiei Prefectului, în a căror rază de competenţă îşi au domiciliul sau sediul (reşedinţa, în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate), până la data de 30.08.2018, în vederea depunerii documentelor de înmatriculare.

Citește și: Amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare. Sancțiunile nu vor mai putea fi achitate direct la polițist

 

Comentarii