Mergi direct la conținut »
Mașinile diesel pot fi interzise în orașele din Germania
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mașinile diesel pot fi interzise în orașele din Germania

Mașinile diesel pot fi interzise în orașele din Germania

Mașinile diesel pot fi interzise în orașele din Germania. Una dintre cele mai importante instanțe din Germania, judecătoria din Liepzig, a decis că mașinile care poluează mult să fie interzise în orașele Stuttgart și Dusseldorf. Hotărârea ar putea lovi puternic industria mașinilor cu motoare diesel.

Activștii de mediu au dat în judecată zeci de primării, argumentând că e de datoria municipalităților să reducă poluarea pentru a proteja sănătatea publică, scrie The Guardian.

Stuttgart și Dusseldorf, două dintre cele mai poluate orașe din Germania, ar putea acum, legal, să interzică folosirea mașinilor vechi cu motoare diesel. Decizia ar putea avea un impact în întreaga țară, pavând calea pentru ca alte orașe să introducă restricția.

Aproximativ 70 de orașe din Germania, inclusiv Muchen și Koln, au înregistrat în 2017 nivele de dioxid de carbon peste limitele impuse de UE.

Este de așteptat ca firmele din industria automobilelor să răspundă la această decizie.

Totodată, și România riscă sancțiuni din cauza depășirii limitelor de poluare

România a depășit limitele de poluare, riscând sancțiuni în acest sens. Comisia Europeană a somat țara noastră, precum și alte opt state europene, să ia măsuri pentru a diminua poluarea aerului, până la sfârșitul săptămânii viitoare. În caz contrar, urmează să fie lansate procedurile de sancționare.

O reuniune la nivel ministerial cu reprezentanţii a nouă ţări care nu respectă normele privind calitatea aerului a avut loc, marți, la Bruxelles. Mai precis, oficiali din România, Cehia, Germania, Spania, Franța, Italia Ungaria, Slovacia și Marea Britanie s-au întâlnit pentru a discuta despre poluare, la invitația comiarului UE pentru Mediu, Karmenu Vella.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Cele nouă state au fost somate să acționeze pentru a diminua poluarea aerului.

„Miniştri din nouă state membre s-au reunit astăzi la Bruxelles la invitaţia comisarului UE pentru Mediu, Karmenu Vella, într-un ultim efort de a găsi soluţii pentru remedierea problemei grave a poluării aerului în Uniunea Europeană. Cele nouă state membre riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare pentru depăşirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului. În cursul reuniunii, comisarul Karmenu Vella le-a cerut statelor membre să finalizeze până la sfârşitul săptămânii viitoare prezentarea intenţiilor de a se conforma reglementărilor UE privind calitatea aerului, altfel riscă acţiuni juridice”, a anunțat Comisia Europeană.

În luna octombrie, Organizația Meteorologică Mondială a atras un semnal de alarmă și a anunțat că poluarea a atins un nivel record în 2016. De altfel, potrivit unui raport, una din șase morți a fost cauzată de poluare, în 2015. 


VIDEO/ Industria viitorului: mineritul cosmic. În România, fizicienii pregătesc materialele pentru călătoriile în spațiu

Close
Închide
  Close