De Mihai Niculescu,

Modul în care vor fi distribuite măștile din punct de vedere legal va fi un amendament la Hotărârea de Guvern privind instituirea stării de alertă.

Bugetul alocat de Ministerul Sănătății este de 150 de milioane de lei, transmite Digi24.

Practic, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor locale necesarul de măşti.

„Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența, Parlamentul, pentru că distribuirea de măști către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii și Poștă, dar, în baza hotărârii, a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

Răspunzând la solicitarea premierului, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziționarea măștilor. Conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.

„Ministerul Muncii să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie (socială, n.r.). Trebuie operaționalizată cu viteză maximă”, a mai spus Orban.

Ministerul Sănătății va primi datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică, va distribui numărul necesar de măști de protecție.

Citeşte şi:

Bărbat încătușat de polițiști pentru că a refuzat să i se ia temperatura. Kaufland susține că scandalul de la magazinul din Ferentari a fost regizat

Ce le transmite șeful DNA lui Raed Arafat și lui Streinu-Cercel: ”Facem cercetările după lege și nu după îndemnul persoanelor publice”. El cere Guvernului 195 de posturi noi

Episcopul retras al Hușilor, Cornel Onilă, a fost arestat preventiv în dosarul în care e acuzat de viol

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor