De Petre Dobrescu,

Următorul pas: senatorul, liderul partidului extremist Liga, va fi judecat pentru abuz de putere și sechestrarea celor 131 de migranți în portul din Catania.

Salvini a anunțat atunci că nu le va permite migranților debarcarea decât în momentul în care celelalte țări din blocul comunitar vor accepta să-i preia.

Dacă va fi găsit vinovat, Matteo Salvini, care visa să revină următorul premier al Italiei, riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

Salvini a bravat, după ridicarea imunității, declarând că salută deschiderea procesului împotriva sa și abia așteaptă să se clarifice dacă apărarea Italiei de migranți e un act criminal.

Merg la tribunal cu capul sus. Era datoria mea să apăr granițele țării. Sunt mândru de ce am făcut pentru copiii mei, pentru copiii acestei țări. Să lăsăm judecătorul să decidă dacă sunt un criminal sau doar mi-am făcut datoria.

Matteo Salvini:

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Copilul de patru ani, care a murit după un tratament stomatologic, sedat cu propofol. Anestezistul de la clinica Teddy Care, cercetat pentru ucidere din culpă

Mircea Beuran, cercetat în arest la domiciliu pentru acuzațiile de luare de mită

”Murim și noi, mor și pacienții!” O asistentă din spitalul unde un pacient a fost găsit decedat în curte nu mai vrea să tacă ”de frică” și scoate la iveală situația din secția de cardiologie