De Ana Hațeg,

”Psihiatrii de copii sunt cei care surprind acest diagnostic. Astfel de persoane sunt mai detașate emoțional de cei din jur. Nu pot empatiza. De exemplu dacă discută cu cineva îi pot spune unui om niște lucruri în față care l-ar putea deranja, dar ei nu percep acest lucru”, a explicat medicul psihiatru.

Ea a explicat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX că ”Un diagnostic precoce înseamnă o integrare mai bună în societate”.

Vorbind despre persoanele care suferă de acest sindrom, psihiatrul spune că „Nu pot să înțeleagă normele și regulile. La fel cum nu pot să înțeleagă limbajul non-verbal”.

În ceea ce privește tratarea bolnavilor, doctorul Ciobanu a explicat că există psihoterapii prin care sunt învățați să depășească aceste probleme și tratamentul medicamentos intervine atunci când apar niște complicații precum depresia și anxietatea. ”Dar sindromul Asperger de sine stătător nu are un tratament specific medicamentos. De asemenea, nici teste nu există pentru asta, dar psihiatrii cu experiență pot să pună un astfel de diagnostice”, spune ea.

Citeşte şi:

Luigi Bambulea, profesorul dat afară de directoarea Colegiului Goethe: „Este vorba de favoritisme, în ultimă instanță”

Simona Halep este în turul III la Australian Open! Reacția româncei: „A fost puțin periculos”

Interviu cu istoricul Eva Balogh, autoarea celui mai influent blog maghiar: ”Ungaria nu mai este o democrație. Viktor Orban a construit o autocrație în doar câțiva ani”

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie