De Diana Meseșan,

Un medic de pe secția Interne de la spitalul din Fălticeni a fost testat pozitiv cu Covid-19 sâmbătă, conform informațiilor oficiale ale spitalului. 

Doar medicii din Secția Interne sunt în izolare la domiciliu, a declarat pentru Libertatea directorul medical al spitalului, Dorin Vâlceanu. El a confirmat că nu li s-au făcut teste. ”Au fost testați doar cei care au ieșit pozitiv”, a mai adăugat acesta și a închis. 

Toți cei din conducerea spitalului participă acum la o ședință de urgență, motiv pentru care managerul spitalului nu a putut fi contactat. 

Un medic din spital ne-a declarat că ”momentan asigurăm linia de gardă toți cei ce nu au luat contact direct cu dr. Suntem blocați mai degrabă de închiderea Spitalului Județean Suceava”. Acesta a mai spus că ”se testează doar contactii direcți simptomatici în timpul celor 14 zile de izolare”.

Managerul spitalului Vlad Morariu a spus sâmbătă pentru presa locală că Secția Interne, unde lucra medicul infectat, a fost dezinfectată ”cât s-a putut”. DSP Suceava le-a transmis să nu închidă secția, a completat managerul. 

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

E vorba despre același DSP care, conform Ministerului Sănătății, ”este total depășit”  și care a fost tratat ca o sinecură politică. Reprezentanții DSP Suceava n-au putut fi contactați. 

La Spitalul Municipal Fălticeni lucrează 58 de medici și peste 250 de asistenți medicali, infirmiere și îngrijitoare.

La Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost depistate până acum ca fiind infectate cu noul coronavirus, medicii și asistenții au fost chemați astăzi la muncă de către managerul spitalului, după cum a arătat jurnalistul de investigații Victor Ilie. 

Un oficial din Ministerul Sănătății a spus pentru Libertatea că spitalul se va închide temporar,  va fi dezinfectat și va fi transformat în spital pentru COVID-19. Celelalte cazuri vor fi distribuite la spitalele din zonă, de aici decurgînd și îngrijorarea celor din Fălticeni.


Citeşte şi:

Criza de la Suceava și politizarea: șefa DSP e economistă, fost subprefect susținut de ALDE, PSD, dată jos de PNL și pusă înapoi tot de PNL

”Jale la Suceava”. Astăzi s-au confirmat încă circa 40 de noi cazuri pozitive cu coronavirus, majoritatea sunt cadre medicale. ”Închidem temporar spitalul”

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres