Mergi direct la conținut »
Medicamente noi pentru copiii cu suferințe hematologice și oncologice
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Medicamente noi pentru copiii cu suferințe hematologice și oncologice

Medicamente noi pentru copiii cu suferințe hematologice și oncologice

Două medicamente care până acum puteau fi prescrise numai adulților vor putea să intre în circuitul medicinei pediatrice și să fie date compensat sau gratuit și copiilor cu suferințe hematologice și oncologice.

De Elvira Gheorghiță,

Decizia a fost aprobată luni, prin Hotărâre de Guvern, care prevede extinderea prescrierii la copii a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică.

Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente copiilor cu vârsta de peste un an în baza protocoalelor de prescriere  elaborate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Protocoalele se află în transparență decizională, urmând a fi aprobate.

De asemenea, actul normativ aprobat de Executiv prevede și posibilitatea prescrierii în ambulatoriu a  medicației de suport pentru copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice de către medicii pediatri cu competență/atestat în oncologie sau hematologie. Până în prezent medicația de suport putea fi prescrisă  doar de către medici cu dublă specialitate.

„Sunt măsuri menite să îmbunătățească tratamentul, evoluția și calitatea vieții copiilor  cu afecțiuni hematologice și oncologice. De asemenea, în cazul micuților pacienți era nevoie de un acces mai ușor la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Prădătorii de copii sunt liberi! – Tribunalele din România dau pedepse cu suspendare pentru tații care-și agresează sexual fetele minore și le dau posibilitatea să facă muncă în centrele de copii!

Close
Închide
  Close