Un program disciplinat al orelor de masa, in functie de activitatile prestate este primul lucru la care trebuie recurs imediat ce s-au incheiat Sarbatorile de iarna, recomanda Simona Tivadar, medic specialist in nutritie si in boli metabolice. Astfel, trebuie respectate cu strictete cele trei mese obligatorii (mic dejun, pranz si cina), iar intre ele trebuie sa existe altele doua constituite din legume si fructe. In prima saptamana de dupa Sarbatori trebuie evitate mancarurile grase si tocaturile, care au constituit deliciul meselor festive. Medicii recomanda carnea de curcan (pieptul si aripile), de pui si pestele, lactatele, branzeturile, ciorbele acrite cu zeama de varza, multe fructe si legume, precum si pauza in consumul bauturilor alcoolice si reducerea dulciurilor. Potrivit medicului Tivadar, este total interzis consumul sucurilor conservate si al produselor de tip cartofi prajiti la punga sau al altor preparate ambalate. Ceaiurile din plante cu multa lamaie si iaurturile ar trebui sa constituie baza pentru o masa de seara. “Nu incercati sa mancati seara tot ceea ce nu ati reusit pe parcursul unei zile intregi, pentru ca inainte de culcare nu mai este nevoie de un aport energetic mare, iar stomacul va avea de lucru toata noaptea, obosindu-l inutil”, a mai spus Tivadar.