Mergi direct la conținut »
Medicul Cătălin Bălan din Sibiu n-a murit din pricina gărzilor, spune directorul spitalului: „Ultima gardă a fost în 3 iunie, urma să intre de gardă în 17 iunie”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicul Cătălin Bălan din Sibiu n-a murit din pricina gărzilor, spune directorul spitalului: „Ultima gardă a fost în 3 iunie, urma să intre de gardă în 17 iunie”

Medicul Cătălin Bălan din Sibiu n-a murit din pricina gărzilor, spune directorul spitalului: „Ultima gardă a fost în 3 iunie, urma să intre de gardă în 17 iunie”

Medicul cardiolog Cătălin Bălan, din Sibiu, a murit în urmă cu două zile. Decesul său a stârnit reacții printre colegii de breaslă, după ce medicul Livia David, din Craiova, a postat un mesaj în care a dat de înțeles că decesul s-a produs din cauza gărzilor epuizante. Directorul Spitalului Județean din Sibiu spune însă că medicul Bălan nu a murit din această cauză.

Cornel Benchea, directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a explicat pentru oradesibiu.ro că este exclus ca medicul Bălan să fi decedat din cauză că făcea foarte multe gărzi prea des.

„Ultima gardă a fost în 3 iunie, urma să intre de gardă în 17 iunie, după două săptămâni”, a declarat directorul spitalului.

Potrivit sursei citate, medicul Bălan făcea o gardă cam la 2-3 săptămâni.

Medicul craiovean Livia David este cea care a dar de înțeles într-un mesaj postat pe Facebook că medicul Cătălin Bălan a murit din cauza gărzilor solicitante.

„Nu pot să cred. Încă un coleg ce făcea gărzi, cardiolog, a decedat, la 54 de ani, la Sibiu! RIP. dr. Cătălin Bălan”, a scris, pe Facebook, medicul Livia David, cea care în octombrie 2018 a întocmit, cu ajutorul colegilor din ţară, o listă cu 43 de medici decedați în timpul gărzilor sau la puțin timp după.

Medicul cardiolog a decedat duminică, în 16 iunie, în timpul liber, în timp ce pedala pe bicicletă, în miezul zilei, când era foarte cald, în staţiunea Păltiniş.


Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!

Close
Închide
  Close