MENIU CAUTĂ
15 Dec. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Meniu cu pește. Perfect pentru acest sfârșit de săptămână

Distribuie

De azi până luni ai trei zile în care poți mânca pește. Te poți răsfăța, fiindcă, până la Crăciun nu mai e nicio dezlegare. Iată un meniu cu pește: icre, ciorbă și la cuptor.

 

 icre

Icre

 

Ingrediente: 100 g icre de hering, 400 ml ulei, o felie de pâine, 200 ml apă minerală, sucul de la ½ lămâie; decor: măsline, felii de lămâie

Preparare: se pun icrele într-un bol şi se amestecă puţin cu mixerul. Se adaugă ulei, în fir subţire. Când are deja o consitenţă se adaugă pâinea înmuiată în apă şi stoarsă şi se mixează. Se continuă cu uleiul. Se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se adaugă alternând cu apa minerală şi cu uleiul. Icrele se aşază pe un platou şi se ornează cu felii de lămâie şi cu măsline.

 

hamsii

Hamsii

 

Ingrediente: 1 kg hamsii, făină, piper, o lămâie.

Preparare: hamsiile se spală şi apoi li se rup capetele şi măruntaiele astfel: se rupe capul apoi se trage în lateral, în sens invers şirii spinării, pentru a  scoate şi măruntaiele întregi. Apoi se spală cu apă rece. Se scurg foarte bine de apă. Într-o pungă mai mare se pune făină şi se adaugă piper şi se amestecă. Apoi se adaugă hamsiile, se strânge punga la gură şi se agită bine pentru a le tapeta în întregime cu făină. Se scot şi se aşază în tava căptuşită cu hârtie de copt. Tava se introduce în cuptor la foc iute până devin crocante şi aurii. Se servesc calde sau reci cu suc de lămâie.

 

ciorba

 

Ciorbă

 

Ingrediente: două cepe, 3 roșii, un morcov,  5 cartofi, două linguri de oțet, sare, un ardei iute, leuștean, țelină frunze, pătrunjel, 1 kg crap, o foaie de dafin

Prepare: se spală roșiile, ceapa, morcovul, cartofii ardeiul și se taie mărunt. Peștele se spală, se curăță, se taie și se pune la fiert împreună cu legumele și zarzavatul tocat în apă, cât să le acopere. Se adaugă și dafinul. După primele clocote se spumuiește și se lasă să fiarbă acoperit cel puțin o jumătate de oră. Se toacă toată verdeața. Se sărează, se toarnă oțetul și se adaugă verdeața. Se servește cu ardei iute.

Citește mai multe despre peste pe Libertatea.

Comentarii