Mergi direct la conținut »
Mesajul Casei Regale de 1 Decembrie. Ce decizie a luat Principesa Margareta
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul Casei Regale de 1 Decembrie. Ce decizie a luat Principesa Margareta

Mesajul Casei Regale de 1 Decembrie. Ce decizie a luat Principesa Margareta

Casa Regală anunță că Principesa Maria a ajuns joi în Elveția pentru a fi alături de Regele Mihai, până la mijlocul săptămânii viitoare. Casa Regală mai anunță că Principesa Margareta a decis anularea călătoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a ajuns aseară, 30 noiembrie 2017, la reședința privată din Elveția a Majestății Sale Regelui Mihai. Principesa va sta alături de tatăl său până la mijlocul săptămânii viitoare.

Datorită stării de sănătate a Majestății Sale, Custodele Coroanei a decis, cu părere de rău, anularea călătoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din acest an. Călătoria simbolică a Trenului Regal pe traseul prevăzut pentru ziua de astăzi va fi reprogramată la o dată în cursul anului 2018”, transmite Casa Regală a României.

Familia Regală a transmis și un mesaj de Ziua Națională a României.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Familia Regală urează tuturor românilor, celor din țară, celor din Republica Moldova, celor din vecinătatea României și celor aflați departe, în alte țări ale lumii, la mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă!

În zi de fericită și optimistă sărbătoare, aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării.

Gândul nostru se îndreaptă către Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, precum și către Regele Carol I și Regina Elisabeta, cei care, prin lucrarea lor desăvârșită, au făcut posibilă ziua de 1 Decembrie.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Ziua Marii Uniri a devenit, de câteva decenii încoace, ziua națională.

La 1 decembrie 1918 a fost împlinit  idealul de unire al românilor, dar această zi a reprezentat, totodată, și încheierea unei triumfătoare jumătăți de secol de fondare constituțională și de consolidare a Statul român modern: 10 mai 1866 – venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Române Unite; 30 iunie 1866 – promulgarea Constituției României; 10 mai 1877 –  Independența României; 10 mai 1881 – Încoronarea primului rege al Regatului României”, transmite Familia Regală.


Daea: „Oaia, săraca, vine din vârful muntelui cu oamenii ăştia care pleacă şi uită de neveste, de copii”|VIDEO

Close
Închide
  Close