Mergi direct la conținut »
Mesajul lui Cioloș către parlamentari: Sunteți cei care în zilele următoare veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție; Ce le transmite românilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mesajul lui Cioloș către parlamentari: Sunteți cei care în zilele următoare veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție; Ce le transmite românilor

Mesajul lui Cioloș către parlamentari: Sunteți cei care în zilele următoare veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție; Ce le transmite românilor

Mesajul lui Cioloș către parlamentari: ”Sunteti cei care în zilele următoare veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție”, a transmis fostul premier, duminică, într-un mesaj video pe pagina de Facebook, referindu-se la modificările propuse de actuala majositate PSD-ALDE la legile justiției. Cioloș are un îndemn și către români, să își facă vocea auzită, pentru că, altfel, tăcerea este un semn că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă.

De Valentina Postelnicu,

Fostul premier tehnocrat a postat pe pagina de Facebook un filmuleț în care transmite un mesaj parlamentarilor din toate formațiunile politice.

”Cee ce se întâmplă acum în Parlament este grav, nu doar pentru atacul la adresa legilor justiție, care sunt modificate fără dezbatere și fără argumente solide, dar și pentru că majoritatea pare că nu mai vrea să conviețuiască democratic cu minoritatea parlamentară. Doamnelor și domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceți parte, dumneavoastră veți decide zilele următoare soarta bătăliei între cinste și hoție, în România. Fiecare în parte decideți viețile tuturor românilor. Ați jurat că veți apăra democrația și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Dacă modificările la Codul Penal și Codul de Procedură penală trec în forma actuală, există riscul ca niciun cetățean să nu mai fie în siguranță, în România.  Iar dreptatea în justiție să fie grav afectată. Nu încercați să faceți scăpați câțiva oameni care simt că se apropie de porțile pușcăriei, cu prețul sacrificării a alte milioane de oameni care riscă să rămână fără apărare”, a spus Cioloș.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Fostul premier, președinte al Platformei România 100, mai spune că aceste legi trebuie să fie despre siguranța tuturor cetățenilor.

”Mă adresez tuturor românilor, mai ales către cei care privesc cu detașare și indiferență ceea ce se întâmplă acum în România. Oameni buni, depinde de fiecare dintre noi în ce țară vrem să trăim. Indiferența noastră față de corupție, o justiție slabă, poate aduce o pâine mai bună celor corupți, cel puțin pentru o vreme, dar înseamnă spitale mai puține, școli mai puține mai multă sărăcie. Dacă nu vreți să vă fie teamă să mergeți noaptea pe stradă, dacă nu vreți să vă fie teamă pentru copiii și părinți dumneavoastră și dacă vreți un stat care să vă protejeze de infractori, faceți-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele pașnice și legale pentru a ne face auziți. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă”, a mai transmis acesta.

Cioloș afirmă, în final, că sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim.

”Și bătălia pentru cinste și justiție e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba și niciodată nu e prea târziu!”, mai spune fostul prim-ministru.

Close
Închide
  Close