Mergi direct la conținut »
Mesajul lui Emmanuel Macron, după aproape o lună de proteste ale "vestelor galbene"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul lui Emmanuel Macron, după aproape o lună de proteste ale "vestelor galbene"

Mesajul lui Emmanuel Macron, după aproape o lună de proteste ale „vestelor galbene”

Emmanuel Macron, președintele francez, a cerut o întoarcere la calm în Franța, după aproape o lună de proteste ale mișcării "vestele galbene" față de politicile Guvernului de la Paris.

Președintele Franței a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

„Franţa are nevoie de calm, ordine şi o întoarcere la normal”, a declarat Emmanuel Macron în cadrul unei conferințe de presă, după ce s-a întâlnit cu liderii UE la Bruxelles, conform Reuters.

Macron a precizat că a ascultat solicitările protestatarilor şi le-a oferit un răspuns pe termen scurt, precum şi o dezbatere naţională privind politicile publice în întreaga ţară.

„Am oferit un răspuns solicitărilor «vestelor galbene»”, a declarat şeful statului francez la sfârşitul summitului european, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

„Însă nu cred că democraţia noastră poate accepta funcţionarea pe baza unui dialog care se face prin ocuparea spaţiului public, prin elemente de violenţă”, a mai spus el.

„Şi cred că raţiunea şi un sentiment pentru binele public ne vor face pe toţi să ne alăturăm unei dezbateri naţionale”, a adăugat Macron.

Poliţia din Paris va fi mobilizată sâmbătă pentru orice potenţială repetare a violenţelor de la protestele de săptămâna trecută ale mişcării „Vestele Galbene”, a anunţat şeful poliţiei din capitala Franţei, Michel Delpeuch.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May, la Bruxelles, și a discutat despre problemele românilor din Regat, în contextul Brexit.

sursă foto: North Photo


Citește și Fața neștiută a hip-hopperului Deliric. Cântă despre neajunsuri, dar vinde haine de sute de mii de euro pe an!


 

Close
Închide
  Close