Mergi direct la conținut »
Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic: Credinţa noastră se naşte în dimineaţa de Paşte
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic: Credinţa noastră se naşte în dimineaţa de Paşte

Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic: Credinţa noastră se naşte în dimineaţa de Paşte

Catolicii din toată lumea sărbătoresc zilele acestea Paștele, iar Papa Francisc a ținut slujba de la Basilica Sf. Petru din Vatican. Înainte, însă, a postat pe contul său de Twitter un mesaj emoționant: ”Credinţa noastră se naşte în dimineaţa de Paşte: Iisus este în viaţă! Această experienţă este în centrul mesajului creştin”

Suveranul Pontif a ținut o Liturghie în aer liber, și s-a adresat Cetăţii şi Lumii („Urbi et Orbi”) în tradiţionalul mesaj global de pace şi binecuvântare.

Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic. Mulțimea adunată în Piața Sf. Petru

Sâmbătă noaptea, Papa Francisc, care a anunțat zilele acestea că suferă de cataractă, a condus Slujba de Înviere pentru Paştele Catolic la Bazilica Sf. Petru din Vatican în condiţii de securitate stricte. În mesajul său, suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii.

„Credinciosul de astăzi … a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal”, a spus Papa.

Paştele aminteşte de învierea lui Iisus Hristos şi este cea mai importantă zi de sărbătoare din calendarul creştin

Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic. Papa Franicisc în timpul slujbei de Paște

Piaţa Sf. Petru a fost decorată cu 50.000 de flori şi plante olandeze, între care 13.500 de narcise, 20.000 de lalele şi 3.500 de trandafiri, citează Agerpres agențiile de presă internaționale.


Citește și: #salvatipipera | Boom imobiliar de un miliard de euro într-o zonă sufocată: patru “zgârie-nori” și un hotel de 4 stele


 

Close
Închide
  Close