De Mihai Niculescu,

Metroul inovator este construit de Elon Musk, care produce mașinile Tesla. Musk a anunțat pe Twitter că sistemul de transport hyperloop va deveni operaţional din anul 2020, transmit Reuters și Mediafax. Sistemul presupune circulația trenului prin levitație magnetică, eliminându-se frecarea roților de șine și crescând simțitor viteza.

„Boring Co finalizează primul tunel comercial din Vegas, care va porni de la Las Vegas Convention Center până la Strip”, a scris Elon Musk

Musk, CEO al SpaceX şi Tesla, vrea să revoluţioneze transportul urban, evitând ambuteiajele, cu ajutorul sistemului numit „Hyperloop”. Proiectul Hyperloop constă în construirea unor tuneluri vidate destinate trenurilor cu levitaţie magnetică.

Compania a finalizat tunelul prototip, care este situat în Hawthorne, California, iar alte proiecte în curs de desfăşurare includ The Chicago Express Loop şi East Coast Loop, de la Washington DC la Baltimore.

În aprilie, Departamentul pentru Transporturi al SUA a emis un plan de evaluare a impactului asupra mediului pentru tunelul din Washington DC la Baltimore.

În iulie, Boring Co, compania care construieşte tunelurile, a fost finanţată cu aproximativ 117 milioane de dolari, de 20 de investitori anonimi.

The Boring Company a fost înfiinţată în decembrie 2016 de către Elon Musk ca subsidiară a SpaceX. Ulterior, în 2018, compania a devenit independentă.

Sursa imagini: YouTube/CNBC/B1M

Citeşte şi:

Ministrul Sănătății acuză că unii chirurgi de la Floreasca ”refuză să coopereze” în ancheta privind femeia incendiată

Miliardarul german care deține echipa de fotbal Schalke se judecă cu statul român. Fiscul susține că are o datorie de aproape 36.000 de euro

Georgică Severin, șeful Radioului public, își caută bufetier personal! Care este fișa postului

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”
GSP.RO

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre