MENIU CAUTĂ
08 Iul. 2011 18:06

„Mi-au dat 5 sutimi şi am luat Bac-ul!”

Distribuie

Elena Jingă, din Galaţi, a aşteptat, ieri, cu sufletul la gură să se afişeze rezultatele contestaţiilor. Eleva de 18 ani nu a promovat în primă fază examenul de bacalaureat din cauza notei la istorie, unde obţinuse 4,95. Cu cinci sutimi sub nota de trecere! Ieri, când a aflat că după recorectare a primit punctele necesare, Elena a răsuflat uşurată.
“Sunt tare fericită că am trecut! Dar a fost o bătaie de joc... Toţi spun că e doar vina noastră, a elevilor, că nu am învăţat, dar nu e aşa. Eu ştiam că am rezolvat subiectele cât să obţin o notă de trecere, iar acum s-a dovedit că nu trebuia să stau atâtea zile cu emoţii”, a mărturisit Elena, care are media finală 6,45.

Domnilor profesori, nu vi se pare ciudat?

Unei eleve din Oradea i-a fost mărită media de la 5,9 la 8,55.
Un candidat din Cluj care luase Bac-ul, dar contesta nota la biologie a picat la recalculare.
Doi elevi ai unui colegiu din Buzău au primit cu aproape trei puncte mai mult după recalculare.
O elevă de la un liceu din Sibiu, care luase Bac-ul cu media 7,20, a picat după ce a făcut contestaţie. Fata a fost nemulţumită de nota de la matematică – 5,10, care după a doua corectură, s-a transformat în 4,60. Eleva obţinuse 9,10 la geografie.
Nota la filozofie a unei eleve din Focşani care trecuse examenul de maturitate s-a transformat, după contestaţie, din 5,30 în 1,60, astfel că ea nu a mai promovat

Are 10 pe linie, după recorectare

Geanina Druţă (18 ani) e singura elevă din judeţul Galaţi care a luat 10 la bacalaureat, după contestaţii. Tănăra din comuna Umbrăreşti învaţă la Liceul Spiru Haret din oraşul Tecuci şi e olimpică internaţională la Limba română. Eleva, care a avut iniţial media 9,86 la Bac, a contestat nota la istorie şi a obţinut, ieri, 10 pe linie. O să îmi petrec vacanţa acasă, la Umbrăreşti, să mă odihnesc. Aş vrea să studiez japoneza în Cluj-Napoca, dar mai am şi alte opţiuni”, ne-a spus fericită Geanina. (Maria Romaniţă)

800 de promovaţi după reverificare

Din cele 80.000 de solicitări de recorectare depuse în toată ţara, circa 800 de elevi reuşiseră, până aseară la ora 19.00, să obţină o notă de trecere, potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei. Numărul mic al acestor absolvenţi a modificat nesemnificativ procentul promovabilităţii pe ţară, care e de 45%.

În Capitală, elevii şi-au aşteptat notele ore în şir, în caniculă «Ţi-ai bătut joc de noi, Funerarule!”»

Se anunţase că rezultatele vor fi afişate la 12.00, dar s-au lăsat aşteptate. Notele la contestaţii au fost publicate în Capitală cu patru-cinci ore întârziere, aşa că elevii au aşteptat ore în şir, într-o căldură infernală.
”Am venit la ora 10.00, că în ţară erau puse notele. Acum e 14.00 şi noi aşteptăm ca proştii. Ţi-ai bătut joc de noi, Funerarule! Ne-ai dat subiecte de olimpiadă la Bac şi acum stăm ca nişte câini, aşteptând la gard”, i-a transmis ministrului Funeriu o elevă de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii. În final, când notele s-au afişat, speranţele s-au năruit. În majoritatea cazurilor, recorectarea nu a ridicat cu mult media elevilor. (Oana Timar)

Şefă de promoţie, băgată în spital de unchiul ei

Vasilica Avram, o tânără de 22 de ani, elevă în clasa a IX-a la o şcoală de arte şi meserii din Galaţi, care a fost şi şefă de promoţie, cu media 9,58, a fost crunt pedepsită de unchiul ei. Fata a ajuns la spital cu gâtul fracturat, după ce, joi seara, şi-a permis să iasă în oraş cu colegele pentru a sărbători finalul de an şcolar. La întoarcerea acasă, unchiul care o are în grijă a snopit-o în bătaie întrucât a întârziat două ore.
”I-am zis că am luat nota cea mai mare din an şi am vrut să sărbătoresc, dar nu a contat. El voia să stau cu copiii lui şi era nervos”, a declarat Vasilica. Tânăra este ţinută acum sub supraveghere de medici. (Maria Romaniţă)

Elevii s-au autodenunţat că au dat şpagă la profi

Mai mulţi elevi au mers, ieri, la procurorii din Bistriţa-Năsăud şi au mărturisit că au dat bani profesorilor din comisia de examinare de la Bac de la Liceul Solomon Halita din Sângeorz-Băi, pentru a-i ajuta la rezolvarea subiectelor. S-au deschis două dosare penale şi oamenii legii au început cercetările, iar acum încearcă să afle despre câţi profesori şi elevi e vorba.

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii