României i s-a făcut o derogare pentru folosirea bicarbonatului de sodiu şi a altor aditivi necesari preparării pastei de mici de către CE. Documentul a fost publicat, joi, în Jurnalul Oficial al UE, astfel că, de la 25 iunie, micii vor putea fi exportaţi în spaţiul comunitar, după mai bine de un an în care au existat preocupări cu privire la pregătirea micilor după reţeta tradiţională, care presupune folosirea bicarbonatului de sodiu şi a altor aditivi alimentari, interzişi de Uniunea Europeană în produsele din carne.
„Bicarbonatul de sodiu se poate folosi în carnea crudă tocată, dar se poate folosi şi când vrei să maschezi un miros al cărnii. De aceea, Uniunea Europeană nu l-a agreat. Prima reţetă cunoscută de mici datează din 1902 şi specifică bicarbonatul în cantitate de 2-3 grame la un kilogram de carne. E folosit pentru a frăgezi compoziţia şi a păstra compoziţia. Dacă nu se foloseşte bicarbonat, micul seamănă cu o chiftea”, explica, la 1 mai 2013, preşedintele Patronatului Romalimenta, Sorin Minea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro