MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

Microbuz cu 14 călători, implicat într-un accident în Vaslui. Un pasager a fost rănit

Distribuie

Un microbuz de transport persoane, în care se aflau 14 călători, a fost implicat, marți după-amiază, într-un accident petrecut pe un drum național din județul Vaslui.

Accidentul a avut loc după ce șoferul ar fi încercat să depășească pe linie continuă o mașină care intenționa să vireze, tot ilegal, la stânga.

Un pasager de 44 de ani a fost rănit, după ce a intrat cu fața în bordul microbuzului.

Accidentul care putea avea urmări tragice, cu numeroase victime, s-a petrecut pe drumul național DN 24, chiar în fața statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din localitatea vasluiană Băcăuani.

Șoferul unui microbuz plin cu pasageri a intrat într-o altă mașină în momentul în care a încercat să o depășească pe linie continuă. În urma coliziunii laterale dintre cele două vehicule, unul din cei 14 pasageri aflați în microbuzul care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Iași – Vaslui – Bârlad a fost rănit.

Concret, bărbatul a intrat cu fața în bordul microbuzului, suferind un traumatism nazal, ceea ce a necesitat transportul acestuia la spital cu o autospecială SMURD.

„În urma primelor cercetări desfășurate la fața locului, s-a constatat că ar fi vorba de culpă comună a ambilor conducători auto care au încălcat linia continuă despărțitoare a celor două sensuri de mers. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, din Lipovăț, a încercat să vireze la stânga, moment în care șoferul microbuzului, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a încercat să-l depășească sau să evite coliziunea față – spate dintre cele două autovehicule”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii vasluieni vor întocmi dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Citește și: Stațiunile balneo, un vis de un miliard de euro. Ne îmbătăm cu apă minerală și rămânem cu durerile de șale, făcând turism pentru sănătate

Citește mai multe despre microbuz și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii