Mergi direct la conținut »
UPDATE: Microbuzul răsturnat în Salina de la Slănic Prahova era supraîncărcat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Microbuzul răsturnat în Salina de la Slănic Prahova era supraîncărcat

UPDATE: Microbuzul răsturnat în Salina de la Slănic Prahova era supraîncărcat

De Cristian Simion,

Un microbuz, în care se aflau 22 persoane, între care opt copii și mai mulți turiști din Israel, s-a răsturnat în timp ce cobora sub pământ, către salina de la Slănic, județul Prahova. Opt ambulanțe intervin pentru a acorda îngrijiri medicale răniților, care au fost scoși la suprafață.

UPDATE 16:25: Microbuzul care duminică după amiază s-a răsturnat într-una dintre galeriile săpate în sare în mina de la Slănic era supraîncărcat. Conform Poliției Județene Prahova, autovehicului avea 19 locuri plus cel al șoferului. Cu toate acestea, din vehicul au fost scoși 25 de oameni, respectiv șoferul și 24 de pasageri.

22 dintre pasageri, cu toții turiști israelieni, au fost răniți și au fost duși la spital. În microbuzul răsturnat s-au aflat zece copii, cel mai mic dintre ei având doi ani, care au scăpat fără leziuni în urma accidentului.

Primele cercetări ale polițiștilor arată că șoferul nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă. Cel mai probabil, roata microbuzului a urcat pe peretele galeriei și a-a vehicului s-a răsturnat.

Șoferul microbuzului care s-a răsturnat nu băuse înainte de a se urca la volan. Inspectorii de la siguranța în transporturi fac verificări la firma privată care asigură transportul către mina Slănic.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

UPDATE 14:34:  Toate cele 22 de persoane aflate în microbuzul care duminică s-a răsturnat în timp ce cobora spre Salina Slănic au fost transportate cu ambulanțele la spital. Între răniți sunt și opt copii, anunță autoritățile din Prahova. Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că răniții au diverse contuzii și traumatisme, după ce microbuzul s-a răsturnat pe o parte în timpul coborârii către mina de vizitare aflată la peste 200 de metri sub pământ.

Turiștii ghinioniști fac parte dintr-un grup mai mare, venit din Israel să viziteze frumusețile României.


Un accident mai puțin obișnuit a avut loc duminică după amiază la Slănic, în județul Prahova. Un microbuz care transporta turiști israelieni s-a răsturnat în timp ce cobora la peste 200 de metri sub pământ, către Mina Unirea, mult mai cunoscută sub denumirea Salina Slănic.

Nu se știe de ce șoferul microbuzului nu a mai stăpânit direcția în timp ce cobora prin tunelurile folosite în mod normal de minerii care exploatează sarea.

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”
Recomandări

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

 

Opt ambulanțe – șase cu asistent și două cu medic – intervin la fața locului. Cei 22 oameni, între care opt copii, aflați în microbuz au fost scoși la suprafață cu un alt microbuz și primesc îngrijiri medciale.

Accidentul de la Salina Slănic are loc în condițiile în care de mai mulți ani conducerea Salrom, sociectate aflată în subordinea Ministerului Economiei, nu alocă niciun ban pentru efectuarea demersiurilor necesare montării unui lift care să asigure accesul în condiții decente către salina situată la peste 200 de metri sub pământ.

Vechiul lift, care a funcțonat câteva zeci de ani, s-a stricat în urmă cu patru ani, iar de atunci accesul în salină se face cu microbuze. Recent, directorul Salinei Slănic, Anghel Belea, declara pentru Libertatea că nici anul acesta în buget nu sunt prevăzuți bani  pentru achiziționarea unui ascensor.

În 2011, 50 de copii au fost blocați în liftul salinei. Turiştii aflaţi în subteran au rămas blocaţi la aproximativ 200 de metri adâncime, în condiţiile în care spre dinspre mină se facea accesul atunci cu două lifturi.

sursă foto: observatorulph.ro


Citește și #salvatipipera | De ce s-a dezvoltat Bucureștiul către nord, pe timpul lui Ceaușescu, dar și acum


Close
Închide
  Close