Microintreprinderile fara nici un angajat trebuie sa creeze cel putin un loc de munca pana la 1 ianuarie 2004. Altfel, firma respectiva isi pierde statutul de microintreprindere si plateste un impozit mai mare. „Patronii care au inregistrat deja firmele ca microintreprinderi, dar nu au nici un angajat, mai pot plati un impozit pe venit de 1,5% doar pana la 1 ianuarie 2004. Ca sa beneficieze de aceasta facilitate si pentru anul fiscal 2003 trebuie sa angajeze cel putin o persoana pana la sfarsitul anului. Firmele nou-infiintate trebuie sa aiba din start minimum un angajat pentru a putea fi inregistrate ca microintreprinderi”, ne-a declarat Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Ministerului Finantelor Publice.
Saptamana trecuta a aparut in Monitorul Oficial legea care aproba si modifica Ordonanta de Urgenta nr. 24/2001 privind impunerea microintreprinderilor. Ordonanta prevedea ca o firma care are 0 pana la 9 angajati, capital integral privat si un venit de maximum 100.000 euro poate plati un impozit pe venit de 1,5%.
Multi au vrut sa scape de impozitul pe venitul global ca persoana fizica si au infiintat o firma pe care si-au inregistrat veniturile fara sa-si inregistreze nici macar propria carte de munca. Legea prevede insa ca firmele trebuie sa aiba minimum un angajat, restul conditiilor ramanand valabile.

Urmărește-ne pe Google News