MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2013 14:12

Micuța Verabel, aşteptată de urgenţă în Germania

Distribuie

Drama Verabelei Mathiesz, din Timişoara, e drama a mii de copii din România. Micuţa, care va împlini în curând doi anişori, s-a născut cu o malformaţie congenitală al cărei diagnostic sună astfel: defect septic intraventricular membranos semnificativ hemodinamic, la care se adaugă suspiciunea de sindrom Rett şi tulburări autiste. Dar afecţiunea principală, cea legată de inimioara ei, din care decurg şi celelalte, îi pune mereu viaţa în pericol.
“Vara nu puteam scoate pe afară fetiţa după ora 10 dimineaţa, că începea să transpire, se învineţea la extremităţi şi i se făcea rău... având des şi infecţii respiratorii”, ne-a scris mama Verabelei, o femeie ce-şi creşte singură copiii şi se luptă pentru ei - mai având un băiat de 13 ani - în ciuda tuturor greutăţilor materiale, dar şi a prejudecăţilor oamenilor. “Nu regret nimic, nici vorbele urâte, etichetările la adresa mea, nici reproşurile, nici faptul că mi-am pierdut dinţii superiori în timpul sarcinii... Cu Verabel mă simt împlinită şi am decis să mă dedic ei, atât timp cât va avea nevoie de mine”, continuă mama fetiţei în lunga scrisoare ce ne-a trimis- o pe e-mail.

Programarea e în 28 aprilie

Femeia s-a luptat pentru obţinerea formularului E 112, apoi a lansat un strigăt de ajutor către eminentul chirurg dr. Eugen Săndică, de la clinica din Bad Oeynhausen, Germania. Iar răspunsul acestuia a venit: ”Vă aştept în 28 aprilie!”. Dar până acolo e un drum lung, iar toate costă bani. De aceea, Verabel şi mama ei au nevoie de ajutor pentru a putea cumpăra biletele de avion.. Poate 400, poate 500 de euro, depinde de compania aeriană. Verabel are această mare şansă: să fie operată de un mare chirurg, iar viaţa să îi reintre în albia firească. Hai s-o ajutăm pe Verabel să nu rateze o aşa şansă! Să nu-şi irosească însăşi şansa la viaţă!

Cum ne poţi contacta

Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite un mail la adresa: [email protected] libertatea.ro.

Cum poţi ajuta

√ Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 8828, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
√ Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii