MENIU CAUTĂ

Micuțul Tudor Andrei are nevoie de ajutorul nostru!

Distribuie

Și-au dorit un copilaș mai mult decât orice pe această lume. L-au așteptat cuminți și nerăbdători, iar în ziua în care s-a născut au simțit că acel suflet mic și nevinovat le-a împlinit viețile pe deplin. Bucuria imensă le-a fost însă întunecată brusc, la doar câteva zile de la nașterea băiețelului lor, de o veste cumplită. Micuțul era suspect de o boală gravă a sângelui.

Tudor Andrei Culda are doar 7 luni și este raza de soare a părinților lui. În ciuda faptului că suferă de o maladie cumplită, Tudor este un copilaș extrem de cuminte și foarte vesel. La doar câteva zile de la venirea sa pe lume, s-a descoperit că micuțul are trombociții scăzuți. A fost pus imediat pe transfuzii și a făcut perfuzii cu imunoglobuline. Într-o săptămână, valorile au crescut, iar mămica și bebelușul ei au fost externați din maternitate, urmând să se reîntoarcă după o lună la un nou control. Din păcate, atunci când au revenit, analizele micuțului nu au ieșit deloc bine, motiv pentru care au fost transferați la Spitalul de Pediatrie din Cluj Napoca, secția onco-hematologie. S-au început investigațiile, pentru a se putea descoperi cauza și, totodată, pentru a-i pune un diagnostic. Nu mai puțin de două luni au durat  investigațiile, timp în care copilul a urmat un tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza numărul trombociților, dar fără nici un rezultat și fără ca medicii să depisteze de ce boală suferă. În luna martie, au ajuns la Timișoara, unde au început din nou investigațiile.

 Suspect de o boală rară

După multe analize și efectuarea puncției medulare, părinții aveau să primească cea mai grea lovitură. Puiuțul lor, în vârstă de doar două luni, era suspect de sindromul Wiscott-Aldrich (WAS) – o boală a sângelui în care sistemul imun funcționează anormal, cu deficit imunitar și prin predispoziție către formarea de cheaguri intravasculare.

Disperați, tinerii părinți au plecat la un spital de pediatrie din Munchen, pentru a-i face micuțului Tudor analiza care să confirme diagnosticul. Iar ziua de 20 iulie, în care au primit rezultatele, a fost cea mai neagră zi a vieții lor. Atunci au aflat că unicul lor copil suferea de sindromul Wiscott-Aldrich, boală care afectează aproximativ 10 copii dintr-un million și care, fără transplant medular, duce la deces la o vârstă fragedă. Doar băieții pot fi afectați de acest sindrom.

Până în prezent, familia lui Tudor Andrei a suportat toate cheltuielile din surse proprii, însă acum au nevoie de o sumă foarte mare pentru transplantul medular care costă peste 130.000 de euro. ”Am aflat de formularul E112/S2 decontat de statul român. Am fost la Casa de sănătate și ne-au spus că într-adevăr decontează, dar doar anumite analize, nu tot ce e nevoie și doar pentru copil. Spitalizarea mamei alături de cel mic nu se decontează și trebuie să o suportam noi”, spune Elena Mihaela, mămica băiețelului de 7 luni.

Se poate face bine doar cu transplant

Până în prezent, prin diferite evenimente caritabile și cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, familia a reușit să strângă aproximativ 24.000 de euro, însă au nevoie de o sumă mult mai mare de bani pentru ca micuțul să devină un copil sănătos. Tinerii părinți sunt dispuși să meargă până în pânzele albe pentru puiul lor însă, fără ajutorul fiecăruia dintre noi, șansele de însănătoșire sunt foarte mici. ”Acum facem analize de compatibilitate pentru a găsi un donator pentru transplantul de măduvă. În două-trei luni, noi sperăm să găsim donatorul de măduvă, să putem pleca în Germania să facem transplantul”, adaugă mămica lui Tudor Andrei.

Cum poţi ajuta

Trimite un sms cu textul Tudor la  8828 și Donează 2 euro*

Donează în conturile Fundaţiei Ringier
RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – LEI
RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

 

 

Comentarii