13 Sep. 2017 15:03

Cei 96 de migranți prinși în apropierea stațiunii 2 mai urmează să fie expulzați. Ce se întâmplă cu oamenii până când părăsesc România

Distribuie

După ce au vrut să pătrundă ilegal în țara noastră, cei 96 de migranți prinși în apropierea stațiunii 2 mai, pe o barcă de agrement, urmează să fie expulzați. Oamenii, care provin din Iran și Irak, au fost introduși centrele pentru străini luați în custodie din Otopeni și Arad, pentru 30 de zile. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări susțin că urmează să migranții vor fi îndepărtați de pe teritoriul României.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus, la propunerea Inspectoratului General pentru Imigrări, luarea în custodie a 96 de străini din Iran și Irak. Este vorba despre 39 de bărbați, 21 de femei și 36 de copii.

„Luarea în custodie publică este măsura de restrângere temporară a libertăţii de mişcare pe teritoriul României, dispusă împotriva străinilor în scopul îndeplinirii tuturor demersurilor necesare îndepărtării sub escortă. Astfel, poliţiştii de imigrări efectuează activităţi specifice pentru obţinerea documentelor de călătorie şi organizarea misiunii de îndepărtare. Măsura de luare în custodie publică se dispune pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii, de către Curtea de Apel, în situaţia în care nu a fost posibilă îndepărtarea străinului.”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General pentru Imigrări.

41 dintre migranți au fost introduși în Centrul pentru Străini luați în Custodie Publică din Otopeni, în vreme ce alți 55 au ajuns la Centrul din Arad. Oamenii au fost supuși unui control medical, au fost amprentați, fotografiați și controlați corporal.

„Persoanele cazate în centre beneficiază de drepturile prevăzute de lege, precum şi de cele prevăzute în tratatele şi acordurile internaţionale la care România este parte. Acestea au dreptul la asistenţă juridică, medicală şi socială şi la respectarea opiniei şi specificului propriu în materie religioasă, filozofică şi culturală”, conform sursei citate.

În noaptea de 8 spre 9 septembrie, cei 96 de migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în apropierea stațiunii 2 mai, în timp ce încercau să intre ilegal în România cu o ambarcațiune de agrement.

Loading...
Comentarii