Mergi direct la conținut »
Mihaela Triculescu este noul șef al ANAF. Ionuț Mișa a fost demis la cererea lui Eugen Teodorovici
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mihaela Triculescu este noul șef al ANAF. Ionuț Mișa a fost demis la cererea lui Eugen Teodorovici

Mihaela Triculescu este noul șef al ANAF. Ionuț Mișa a fost demis la cererea lui Eugen Teodorovici

Lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu a fost numită în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, după ce premierul Viorica Dănculă l-a demis pe Ionuț Mișa la propunerea ministrului Eugen Teodorovici.

Dăncilă a semnat joi decizia de numire a noului șef ANAF, a anunțat Guvernul.

Mihaela Triculescu este licențiată în economie și a absolvit studiile de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, precizează Executivul. Are peste 19 ani experiență în mediul privat, iar în ultimii trei ani a fost practician în insolvență asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

„Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici”, mai spune Guvernul.

Decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcția de președinte al ANAF intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

Ea vine după ce ministrul Eugen Teodorovici a cerut premierului să-l demită pe Ionuț Mișa.

Printre reproșurile aduse de Teodorovici lui Mișa se numără faptul că nu a făcut suficiente încasări la bugetul statului, la acciză și supraaciză, dar și la taxe și impozite.

Close
Închide
  Close