Mergi direct la conținut »
contracul pentru sistemele Patriot
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mihai Fifor: „Miercuri semnăm contracul pentru sistemele Patriot”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, 16:04

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a declarat că miercuri va fi semnat contracul pentru sistemele Patriot, acesta fiind un semnal de descurajare a Rusiei.

Ad placeholder

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Arad, că miercuri va fi semnat contractul de achiziţie de la Guvernul SUA a sistemelor de rachete Patriot, iar în aceeaşi şedinţă a Guvernului s-ar putea aproba programul de înzestrare cu transportoare blindate 8×8 Piranha.

Ministrul a declarat că dotarea Armatei “este un semnal de pregătire, de descurajare şi apărare” în faţa Rusiei, care şi-a „înteţit” provocările la adresa NATO după „anexarea ilagală a Crimeei”.

Săptămâna trecută am obţinut aprobarea Parlamentului pentru achiziţionarea primului sistem de rachete Patriot, iar miercuri urmează să semnăm scrisoarea de acceptare, practic contractul prin care Guvernul Statelor Unite vinde către Guvernul României cele şapte sisteme, care sunt atât pentru forţele aeriene, cât şi pentru forţele terestre. Anul acesta vom achita primul sistem (…) În a doua jumătate a anului 2019 primul sistem va fi în ţară, urmând a fi perfect operaţional în prima jumătate a lui 2020”, a declarat, conform News.ro, la Arad, minstrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

El a adăugat că, „prin alocarea a 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, din care 48 la sută pentru programe de înzestrare, România a arătat că îşi onorează angajamentele pe care le are ca ţară membră NATO, dar şi ca partener strategic în Parteneriatul cu SUA”.

Ministrul a mai declarat că “înzestrarea pe care Armata Românei o face ca principal partener al Flancului Estic în regiunea Mării Negre este un semnal de pregătire, de descurajare şi apărare”.

„Desigur, provocările din partea Rusiei s-au înteţit după anexarea ilegală a Crimeei, suntem preocupaţi de lucrul acesta, dar evident, ca ţară membră NATO şi partener strategic al SUA, nu putem decât să ne îndeplinim obligaţiile asumate”, a spus Fifor, care a precizat că „provocările sunt la adresa Alianţei, iar noi suntem partea Flancului Estic”.


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Cum arată locul unde va fi înmormântată Stela Popescu duminică


 

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close