În Rusia a fost amendat în mod repetat pentru afișarea publică a simbolurilor naziste, acum a devenit un „erou antifascist”. „Mihail Pitbull Turkanov a devenit Cavaler al Ordinului Curajului. Felicitări, frate!”, se transmite în postarea distribuită pe Vkontakte, variantă rusă a rețelei de socializare Facebook. Informația nu a fost confirmată de surse oficiale.

De la începutul invaziei în Ucraina, în retorica Kremlinului războiul a fost intitulat „o operațiune militară specială, de demilitarizare și denazificare”.

Agenția de știri Nexta din Belarus și jurnalistul rus de investigații Andrei Zaharov au relatat despre cazul lui Turkanov.

Zaharov a scris că „Pitbull” este „un neonazist” care face parte din „Coalition”, o facțiune de ultrași ai clubului Zenit Skt. Petersburg.

În 2004, Turkanov a fost reținut la un concert al grupului de dreapta Position, scrie Zaharov, iar în dosarul Ministerului de Interne a apărut o descriere detaliată a corpului sportivului, punctându-se că are tatuate o svastică, semnul frăției albe, o cruce celtică, două opturi sau numărul 14. De asemenea, el avea desenat pe corp inscripția ACAB (All Cops Are Bastards, un slogan asociat cu cei care se opun poliției).

Într-un interviu pentru Sport24, fostul luptător de MMA declara că „toate criticile vin din ignoranță. Că Hitler a folosit un simbol antic nu înseamnă nimic. Tatuajele mele sunt o problemă personală. Nu promovez nimic și nu strig niciun slogan”.

Turkanov a fost cinci ani în pușcărie, între 2012 și 2017, pentru un caz de estorcare. După liberare, și-a continuat cariera de sportiv.

În 2019, după o luptă la turneul Night on the Lubianka, poliția l-a amendat pentru că a afișat public simboluri naziste.

După retragere și înainte să se înroleze în războiul din Ucraina, a lucrat ca alpinist utilitar și ca antrenor de MMA.

Urmărește-ne pe Google News