Mergi direct la conținut »
Mihăilești, Buzău: locul care atrage ca un magnet tragediile și moartea
Ştiri Libertatea > Ştiri > Mihăilești, Buzău: locul care atrage ca un magnet tragediile și moartea

Mihăilești, Buzău: locul care atrage ca un magnet tragediile și moartea

Localnicii din Mihăilești nu vor uita niciodată dimineața fatidică din anul 2004, când o explozie puternică le-a spulberat geamurile și acoperișurile, lăsând în urma ei 18 morți și un crater cu adâncimea de 7 metri. Alte 13 persoane au fost grav rănite, una dintre ele rămânând mutilată pe viață. Accidentul de la Mihăilești și explozia tirului care transporta 20 de tone de azotat de amoniu în condiții precare se află în topul sinistru al tragediilor rutiere din România. Șoferul a pierdut controlul mașinii, iar tirul supraîncărcat s-a prăbușit în șanț. La câteva minute după accident, cabina a luat foc, iar încărcătura inflamabilă a explodat ca o adevărată bombă.

Sosit la puțin timp la fața locului, un jurnalist buzoian scria că a văzut efectiv suflul exploziei, înalt cât o clădire de 10 etaje. Vali Gheorghe nu va uita niciodată imaginea victimelor dezmembrate și dezgolite de explozie și craterul care se căscase 20 de metri în șosea.

Mihăilești, satul nenorocirilor

La intrarea în satul Mihăilești, un monument de marmură și o cruce de piatră amintesc de tragedia care s-a petrecut în urmă cu 12 ani. De atunci, locul fatidic atrage ca un magnet moartea. Pe bucata foarte scurtă de șosea dintre Căldărușanca și Mihăilești au loc periodic accidente rutiere cumplite. Șoseaua este blestemată, iar coincidențele nu par deloc întâmplătoare. Cele mai grave accidente sunt marcate adesea de explozii puternice.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Close
Închide
  Close