MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 15:37

Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat din nou la DNA în dosarul „Baza Cutezătorii”

Distribuie

Mihnea Costoiu, audiat la DNA pe 7 decembrie. Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației, este audiat, din nou, la DNA în dosarul "Baza Cutezătorii", în care este cercetat pentru că a semnat ca secretar de stat prelungirea contractului de închiriere a bazei sportive din Bucureşti către omul de afaceri Dinu Pescariu, în condiţii ilegale, spun anchetatorii, citatți de .

Și acesta din urmă este cercetat sub control judiciar în acest caz, prejudiciul fiind estimat la peste 93 de milioane de euro.

Dinu Pescariu e acuzat de procurorii DNA că a pus mâna ilegal pe baza sportivă „Cutezătorii”, pentru care a plătit o chirie de 9.000 de euro pe lună.

În opinia Curţii de Conturi, preţul corect era 1 milion de euro pe lună, în condiţiile în care baza sportivă are peste şase hectare şi e în cartierul Floreasca, o zonă bună din Sectorul 2.

Mihnea Costoiu e acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu de instigare la această infracţiune.

Dinu Pescariu și Mihnea Costoiu se află sub control judiciar în dosarul privind baza sportivă 'Cutezătorii' .

La începutul lunii trecute, Șefi din Ministerul Educației, puși sub învinuire în dosarul concesionării bazei „Cutezătorii'. Decizia procurorilor a venit ca urmare a faptului că pe contractul semnat în 2009, un act adițional la o înțelegere semnată inițial în 2004 între Ministerul Educației și fundația Dinu Pescariu, apare și semnătura lui Gabriel Ispas. La momentul respectiv era șeful direcției juridice din Ministerul Educației.

În același dosar, în luna octombrie, a fost audiat la DNA și Ecaterina Andronescu. Fostul ministru el Educației a fost audiată ca martor, amintește Digi 24.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Anda Adam i-a dat o perucă fiicei sale pentru a putea ieși la Elle Style Awards 2017. „Nu am mai putut să scap de ea'

EXCLUSIV/Corina Bud, despre ținuta care a 'cutremurat' Parlamentul la Gala Elle Style Awards:'Nu sunt îngeraș!'


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Protest pe centura Capitalei. Circulația a fost blocată
Loading...
Comentarii