Mergi direct la conținut »
Mihnea Motoc, fostul ambasador al României în Marea Britanie, a stat trei ore la coadă și n-a putut vota! „Orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în reprezentanța unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mihnea Motoc, fostul ambasador al României în Marea Britanie, a stat trei ore la coadă și n-a putut vota! „Orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în reprezentanța unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota”

Mihnea Motoc, fostul ambasador al României în Marea Britanie, a stat trei ore la coadă și n-a putut vota! „Orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în reprezentanța unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota”

Mihnea Motoc, fost ambasador al României în Anglia, în 2015 (30 aprilie 2015 - 17 noiembrie 2015) s-a plâns că a stat trei ore la coadă, la Londra, dar n-a putut vota. La ora 21.oo, ajunsese la 10 metri de intrarea în reprezentanţa unde a lucrat 7 ani şi nu a putut vota.

„La fel ca mai multe sute de compatrioţi. Aceeaşi umilinţă – de nejustificat – a cozilor astronomice, aceeaşi indignare în faţa imposibilităţii de a-ţi exercita dreptul elementar de vot, aceeaşi strângere de inimă pentru diplomaţii care muncesc până la epuizare în comisiile de votare.

Mă insultă surpriza celor ce refuză să înţeleagă că o parte mare de Românie trăieşte altundeva şi că ea poate dori la fel de mult ca cei din ţară să îşi exprime opţiunile. Resursele pentru votul în exterior nu se pot determina rigid pornind de la prezumţia negativă, ci trebuie construite pe aşteptarea că oamenii vor dori să vină la vot”, a scris Mihnea Motoc.

„Întotdeauna mi s-a demonstrat că greşeala primă în tot ce ţine de alegeri e subestimarea sagacităţii politice colective. Naţiunea are întotdeauna dreptate!”, a mai spus fostul ministru al Apărării.

Mesajul lui Mihnea Motoc


Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

VIDEO | Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Alegeri europarlamentare 2019. De ce contează Parlamentul European. Cinci decizii ale eurodeputaţilor care au schimbat viața oamenilor din UE

 
 
Close
Închide