De Livia Lixandru,

Cei mici vor lua parte la jocuri și activități de recunoaștere și înțelegere a semnificației semnelor de circulație, orientare spațială și coordonare corporală și dezvoltare a comportamentelor adecvate pe stradă.

Campania „Fii responsabil pe stradă”, derulată de Asociația E.D.I.T. în parteneriat cu Disney, Poliția Română și Ministerul Educației, se desfășoară pentru al doilea an consecutiv, pe parcursul lunii octombrie.

„Anul trecut am demarat primul program de educație rutieră în grădinițe, program în care au fost implicați 18.000 de copii din 180 de unități de învățământ preșcolar din 12 județe ale țării și București.

Numărul cererilor de înscriere în proiect a fost peste așteptări, motiv pentru care am decis extinderea lui în acest an școlar în alte 200 de grădinițe din țară. Copiii descoperă și își însușesc informații și deprinderi corecte de circulație pietonală cu ajutorul personajelor îndrăgite din serialul Disney Junior „Mickey și piloții de curse”, a declarat Liviu Zorilă, președintele Asociației E.D.I.T, într-un comunicat de presă.

Programul se adresează atât preșcolarilor, cât și educatorilor și părinților. Astfel, pachetele educaționale conțin broșuri de lucru pentru educatori, pe baza cărora aceștia își pot organiza activitățile de educație rutieră la clasă, dar și broșuri cu informații și activități adaptate nivelului de înțelegere al copiilor.

Citeşte şi:

Înregistrări și reportaj de la slujba de exorcizare a „părintelui” Pomohaci, unde vin în continuare sute de oameni

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Starea Libertății | Dragoș Pătraru îl consideră pe Traian Băsescu noul „varan”. „Un turnător pe care trebuie să-l bagi în guvern”

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie