MENIU CAUTĂ

Mii de pastile de ecstasy și peste 200 de grame de cannabis, găsite la traficanți de droguri aduse din Olanda

Distribuie

Mii de pastile de ecstasy și peste 200 de grame de cannabis au fost găsite de DIICOT Arad în urma unor percheziții făcute la traficanți de droguri de risc și mare risc, aduse din Olanda. În urma acțiunii, trei bărbați ăi o femeie au fost reținuți și prezentanți instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii Biroului Teritorial Arad al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au reținut, vineri, pe Mihai Alexandru Crețan, Mihai Cătălin Vasile, Ioan Matei Rain și Alexandra Maria Gîboreanu pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și mare risc în formă continuată şi trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, cei patru sunt suspectați că, în cursul anului 2017, au constituit un grup infracțional organizat în scopul traficării de droguri de risc și mare risc pe zona de vest a României.

Astfel, Mihai Alexandru Crețan ar fi cumpărat în mod repetat cannabis și MDMA din Olanda, introducându-le în țară. Ulterior, cu ajutorul celorlalți trei inculpați, a vândut drogurile consumatorilor.

În 23 ianuarie, Ioan Matei Rain a vândut în Timișoara 50 de comprimate de ecstasy la prețul de 1.750 lei, la tranzacție participând și Alxandra Maria Găboreanu.

De asemenea, în 15 februarie, acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea, tot în Timișoara, 250 de comprimate de ecstasy, la prețul de 7.500 lei.

La percheziția corporală, asupra acestuia au mai fost găsite 240 de comprimate ecstasy, iar  asupra lui Crețan au fost găsite 2 comprimate ecstasy.

Totodată, la perchezițiile domiciliare au fost găsite şi ridicate 4.535 de comprimate ecstasy și 202 grame cannabis (masă brută),  în valoare de aproximativ 263.850 de lei.

Vineri, cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de  30 de zile.

Citește și: Elena Udrea a plecat în Costa Rica. Ar fi aterizat pe aeroportul internațional San Juan pe 7 februarie

Citește mai multe despre Arad pe Libertatea.

Comentarii