Mergi direct la conținut »
Turişti blocaţi în staţiunile de schi din Austria, din cauza riscului de avalanşe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Turişti blocaţi în staţiunile de schi din Austria, din cauza riscului de avalanşe

Turişti blocaţi în staţiunile de schi din Austria, din cauza riscului de avalanşe

Mii de turişti nu au mai putut părăsi staţiunile de schi din munţii Austriei, în timpul acestui weekend, din cauza riscului mare de avalanşe. De sâmbătă dimineaţa, a căzut peste o jumătate de metru de zăpadă, în zona nordică a Alpilor.

Riscul de avalanşă a fost evaluat ca fiind „ridicat”, pentru cea mai mare parte a Alpilor austrieci, al doilea cel mai înalt nivel de pe o scară de cinci.

În Saalbach-Hinterglemm, aproximativ 12.000 de turişti au rămas înzăpeziţi până duminică după-amiază, atunci când experţii au reuşit să declanşeze controlat o avalanşă, a indicat primarul Alois Hasenauer pentru DPA.

De altfel, serviciile de urgenţă au organizat un convoi pentru turiştii care doreau să plece duminică după-amiază.

În staţiunea Obertauern, autorităţile au declarat că drumurile vor rămâne închise pentru traficul general până luni. 7 ianuarie.

Vremea nefavorabilă a dus și la perturbarea traficului, în mai multe zone din Austria, după ce mai mulţi copaci au căzut peste drumuri, căi ferate şi linii electrice, relatează Agerpres.

În urmă cu zece ani, cinci turişti au fost ucişi de o avalanşă în Austria.

FOTO – Pixabay.com


Citește și… VIDEO / Tinerii vor să învețe despre trecut. „Experimentul Pitești să fie predat la școală!”


 

Close
Închide
  Close