Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Noi violențe la protestul vestelor galbene din Paris: tunuri cu apă, gaze lacrimogene și zeci de rețineri

FOTO | Noi violențe la protestul vestelor galbene din Paris: tunuri cu apă, gaze lacrimogene și zeci de rețineri

Mii de francezi s-au adunat sâmbătă dimineață pe străzile din Paris pentru al nouălea weekend consecutiv. Protestul "vestelor galbene" a degenerat în violențe în jurul orei locale 15.00 (16.00 ora României), iar forțele de ordine au ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.  

Când au ajuns în zona Champs-Elysée şi în jurul Arcului de Triumf, protestatarii au început confruntările cu poliția, iar forțele de ordine au folosit tunurile cu apă împotriva manifestanților.

În Piaţa Charles de Gaulle, în zona Champs-Elysées, au fost lansate și mai multe gaze lacrimogene, dar mulţi dintre manifestanţi au venit echipaţi cu căşti, măşti de gaze şi fumigene, scrie AFP.

Forţele de ordine au fost atacate cu „câteva proiectile” pe bulevardul Wagram şi au replicat prin tiruri cu gaze lacrimogene, a transmis Prefectura Poliţiei (PP).

Peste 150 de persoane au fost reţinute sâmbătă la Paris în cadrul acestei mobilizări a “vestelor galbene”. Manifestanții au plecat din faţa Ministerului de Finanţe în cursul dimineţii pentru a ajunge după-amiază în Piaţa Charles de Gaulle (cunoscută şi Place de lEtoile), una dintre cele mai mari pieţe ale capitalei franceze unde se află şi Arcul de Triumf.

Ajunse în Piaţa Bastiliei, „vestele valbene” au strigat „Macron, demisia!”, iar apoi au cântat La Marseillaise, imnul naţional francez.

Printre sloganuri a figurat şi „Libertate pentru Christophe!”, cu referire la fostul boxer Christophe Dettinger, ex-campion al Franţei, la categoria grea (1,92 m – 91 kg), care a fost filmat lovind doi jandarmi sâmbăta trecută în cursul unei manifestaţii a „vestelor galbene”.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

El a fost reţinut şi plasat în arest preventiv, în aşteptarea procesului, scrie Agerpres citând AFP.

Zeci de persoane au fost reţinute sâmbătă dimineaţă de către forţele de ordine, în urma unor controale, în special pentru că aveau asupra lor ceea a fost considerat arme interzise sau participare la un grup cu scopul de a comite violenţe.

 


Citește și: Iulia Albu le-a studiat și a dat verdictul. Carmen Dan, „coafată după un catalog Igiena 1980”, Viorica Dăncilă, „ținută impecabilă”!


 

Close
Închide
  Close