Mergi direct la conținut »
UPDATE | Donald Trump a confirmat că Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un la Phenian
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Donald Trump a confirmat că Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un la Phenian

UPDATE | Donald Trump a confirmat că Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un la Phenian

Donald Trump a confirmat întâlnirea dintre Mike Pompeo și Kim Jong-Un, săptămâna trecută, la Phenian, adăugând că întrevederea a decurs foarte bine și că ”relații bune au fost formate”. Vizita a fost ținută secretă, iar informația a fost dezvăluită, inițial, pe surse, de ziarul The Washington Post.

UPDATE 13:51: Donald Trump a scris pe Twitter că Mike Pompeo s-a văzut cu liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un săptămâna trecută.

”Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un în Coreea de Nord săptămâna trecută. Întâlnirea a decurs foarte bine și relații bune au fost formate. Detaliile despre summit sunt în lucru acum. Denuclearizarea va fi un lucru bun pentru lume, dar și pentru Coreea de Nord!”, a declarat Donald Trump pe Twitter.


Pompeo, actualul șef al CIA și persoana nominalizată de Trump pentru funcția de secretar de Stat al SUA, a avut o întrevedere la Phenian cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pentru a discuta summitul dintre Coreea de Nord și SUA, dar și despre programul nuclear al Phenianului.

Vizita lui Pompeo în Coreea de Nord a fost efectuată la scurt timp după ce a fost nominalizat de Trump pentru postul de secretar de Stat al SUA.

Informația a fost publicată de ziarul The Washington Post, la doar câteva ore după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că SUA și Coreea de Nord au purtat discuții directe ”la nivel foarte înalt”.

Ultima întâlnire directă dintre oficialii americani și nord-coreeni a avut loc în anul 2000, când Madeleine Albright s-a întâlnit cu Kim Jong-Il.


REPORTAJ/Condamnat să trăiască mutilat. Un brașovean care și-a pierdut brațul drept la muncă așteaptă să i se facă dreptate

Close
Închide
  Close