Andreea Madalina Raducan s-a nascut la Barlad, in 30 septembrie 1983. Are 1,60 m inaltime, 52 de kilograme, si mai are un frate, de 15 ani, Sorin, elev la Liceul Sportiv, la sectia de fotbal. A inceput gimnastica la patru ani si jumatate. ,,Nu voiam ca Andreea sa aiba soarta maica-sii, sa ajunga muncitoare, sa se marite si atat,,, povesteste tatal ei. Andreea era foarte strangatoare, de mica. ,,Ii mai ramanea de la autobuz cate un leu, cand nu ii lua taxatoarea, si asa se bucura… Punea banii deoparte, nu era cheltuitoare ca acum,,, isi aminteste Simina Raducan. Cand era in clasa a saptea, Andreea a plecat la Deva, la clubul ,,Cetate,,, unde a fost antrenata de Octavian Belu. A facut parte din echipa nationala de gimnastica a Romaniei incepand cu 1997. Porecla ei este ,,Gogosarul,,.
,,Nu am tinut niciodata contabilitatea banilor. Nu stiu cu exactitate cati sunt, pentru ca nu m-au interesat. Cam peste 4 miliarde de lei in Trezorerie si in banci, cred,,, isi estimeaza Andreea averea dupa retragerea din activitatea competitionala. Pentru ea, JO de la Sydney nu au insemnat numai apogeul carierei.
A primit 30.000 de dolari din fondul aflat la dispozitia primului-ministru, pe atunci Mugur Isarescu, si alti 50.000 $ din partea Comitetului Olimpic Roman. Tot atunci a primit si cele doua masini: un Ford Ka si un Ford Mondeo, a caror valoare cumulata atinge un miliard de lei. Andreea Raducan are propriul apartament in Barlad, botezat ,,casuta de vacanta,,. ,,Apartamentul e achitat jumatate de Primarie, jumatate de mine, dar nu sta nimeni in el. Doar eu si Sorin, fratele meu, atunci cand venim acasa. Acest aspect il stiau, probabil, si hotii, care l-au spart anul acesta,,, marturiseste Andreea.
Aurul de la Mondiale si olimpiade i-a adus o renta viagera de peste 17 milioane de lei pe luna, tot atat cat primeste un ministru. Cu toate acestea, afacerile nu par sa o intereseze, cel putin deocamdata. ,,Nu m-am gandit la o investitie serioasa. Singurul lucru pe care il voi face va fi sa-mi iau un apartament in centrul Bucurestiului. Pentru mai tarziu, poate mi se pare tentanta o casa de moda,,, spune Andreea. Fosta campioana este studenta in anul I la Educatie Fizica si Sport, la Timisoara, insa intentioneaza sa se transfere, cat de curand, in Capitala.
Retragerea din activitatea competitionala nu inseamna pentru Andreea o ,,inghetare,, a conturilor din banci. Miliardarul si fostul arbitru de fotbal Adrian Porumboiu a declarat, cu cateva luni in urma, ca Andreea Raducan nu va duce lipsa de nimic atat timp cat va exista el. La finalul anului trecut, Porumboiu a anuntat aparitia pe piata a unui nou sortiment de faina care va purta numele campioanei. ,,Contractul este confidential. M-am intalnit cu domnul Porumboiu si am discutat. Pobabil ca vor fi mai multe contracte. Intr-adevar, un sportiv cu un palmares impresionant poate castiga bani din publicitate si dupa ce se retrage,,, spune Andreea.
Cea mai placuta amintire a Andreei ramane Sydney, atunci cand, intr-o singura zi, a cucerit intreaga lume. ,,A fost cel mai fericit moment din viata mea. Dar, in acelasi timp, si cel mai nefericit. Pentru ca mi-au luat medalia,,, se mohoraste fosta gimnasta. Campioana olimpica, Andreea Raducan considera ca incidentul din Australia a fost ,,fabricat,,: ,,Nu e vorba de pastila, ci de faptul ca au fost cu ochii pe noi tot timpul. Castigasem prea multe medalii si ceilalti nu mai aveau loc pe podium,,. Recunoaste ca momentul Sydney a fost decisiv in viata ei. ,,Toata tevatura, un du-te vino pe salile Tribunalului, a fost cumplita. Nu mai stiam de mine. Atunci m-am maturizat,,, spune Andreea.
In luna februarie a anului trecut, Andreea a facut o tara intreaga sa tremure cand a declarat ca vrea sa renunte la activitatea sportiva. Multi rauvoitori au sustinut ca e normal sa faca asa cand are un cont gras in banca. Acest lucru insa n-a afectat-o: ,,Sunt banii mei, i-am muncit de la patru ani, nu i-am castigat la loterie. Puteam foarte bine sa nu castig, si atunci nu mai apareau astfel de declaratii,,. Amanarea retragerii a costat-o mult pe campioana. In primavara nu a participat la Europenele din Grecia, dar a revenit spectaculos in etapele Cupei Mondiale. Deziluzia cea mare a fost la Debrecen, unde a ratat calificarea in finala mondiala de la barna. ,,Am vrut sa ma retrag atunci, in februarie, dar au tras de mine. Stiam ca nu mai fac fata si s-a vazut. Nu mai puteam si nu mai pot,,, spune Andreea.
Antrenorii Andreei au considerat ca unul din motivele esecurilor inregistrate in ultimul timp este acumularea unor kilograme in plus. Inainte de Mondialele din Ungaria, Octavian Belu declara in presa: ,,Andreea s-a ingrasat cu cinci kilograme fata de greutatea optima,,. De altfel, tot din cauza kilogramelor, s-a pus in discutie si participarea ei la Mondiale. Acum, dupa ce a renuntat la gimnastica, kilogramele ,,depuse de Craciun,, se vad cu ochiul liber. ,,Inainte de Mondiale am incercat sa ma mentin la 47 de kilograme. Acum cred ca am pus ceva, adica mai mult ca sigur,,, spune Andreea.
Unul din motivele retragerii este regimul cazon indurat la Deva. Desi sustine ca disciplina este esentiala in sport, Andreea recunoaste ca atmosfera de la club era ca de cazarma: ,,Trebuie sa existe disciplina, severitate, pentru ca altfel nu exista performanta. Cum era? In nici un caz asa cum au spus unii, cu batai de la antrenori sau alte bazaconii. Opt ore de antrenament pe zi, regim alimentar dur, se suna stingerea la ora 21.00, iar trezirea se facea cu noaptea in cap. Nu ieseai in oras decat duminica, si atunci cateva ore. Era foarte greu, iar pentru mine, la 19 ani, sa mai suport asta e prea mult,,.
Chiar daca Andreea Raducan are o avere indestulatoare, parintii ei traiesc simplu. Tatal, Gheorghe Raducan (45 ani), a fost vopsitor la fabrica de textile Vigonia din Barlad. Cu un an in urma s-a pensionat pe caz de boala. Mama, Simina (38 ani), este somera, pana in 2001 lucrand ca finisoare la aceeasi fabrica. Sotii Raducan traiesc cu un venit lunar de doua milioane de lei. Spun ca nu o duc nici mai rau ca altii, dar nici mai bine. Au un apartament cu doua camere intr-un ,,‘ghetou,, din marginea Barladului, o Dacia Nova si au reusit sa isi puna centrala termica. ,,Trei ani dupa ce ne-am casatorit am stat in gazda, iar Andreea era deja nascuta. Acum stam tot aici,,, a spus Gheorghe Raducan. In sufragerie, o biblioteca mare domina incaperea. Pe rafturile bibliotecii sunt asezate, la loc de cinste, medaliile, diplomele si foarte multe fotografii cu Andreea.
Cu doua milioane de lei, familia Raducan nu ar reusi sa faca fata tuturor cheltuielilor. ,,Mai muncim si noi la camp, la parinti, ne-am luat cateva oi, eu muncesc la vie si vand vinul. Ne descurcam, dar nici nu stam degeaba,,, a declarat tatal Andreei. Parintii gimnastei spun ca sunt destui care ii privesc cu invidie. ,,Toata lumea crede ca avem multi bani. Sunt banii Andreei, ea ii are in cont, nu ii gestionam noi. Multi cred ca suntem niste oameni cu ifose. Daca facem ceva, suntem priviti cu invidie, de parca noi nu am facut nimic pentru copii,,, afirma Simina.
Pentru parintii Andreei, cea mai grea este singuratatea. ,,Multi nu stiu cum e sa traiesti fara copil. Noi nu ne-am bucurat de copilaria ei, nu a facut destule pozne, ca alti copii,,, a spus tatal Andreei.
«Am un iubit»

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

– Ai un prieten, un iubit?
– Prieteni am mulœi… Da, am Ä‚Åši un prieten. Normal, am 19 ani.
– Cum se numeÄ‚Åšte?
– SĂĽ spunem Bogdan Ä‚Åši atšt. Nu cred cĂĽ vrea sĂĽ-i dau numele complet, pentru cĂĽ asta œine de viaœa intimĂĽ.
– Unde l-ai cunoscut?
– Øn BucureÄ‚Åšti, el e bucureÄ‚Åštean, de altfel. E mai mare decšt mine cu un an. Nu e coleg cu mine de facultate Ä‚Åši e un tip interesant.
– Sunteœi de mult ømpreunĂĽ?
– Relaœia dureazĂĽ de mai bine de o lunĂĽ. E primul meu prieten Ä‚Åši deocamdatĂĽ e øn probe.
Chiar dacå Andreea s-a codit så dezvåluie identitatea iubitului ei, reporterii IEÆEANULUI au aflat cå e vorba de Bogdan Orzaœå, component al lotului naœional de gimnasticå, al cårui frate este nimeni altul decšt cunoscutul gimnast Rareæ Orzaœå.
Palmares
Campionate Europene de juniori 1998,
Sankt-Petersburg:
– argint la bšrnĂĽ Ä‚Åši pe echipe;
– bronz la sol;
– locul 4 la individual compus;
Campionate Mondiale 1999, Tianjin:
– aur la bšrnĂĽ Ä‚Åši pe echipe;
– argint la sol;
2001 Ghent:
– aur la bšrnĂĽ, sol Ä‚Åši pe echipe;
– bronz la sĂĽrituri Ä‚Åši individual compus;
Jocuri Olimpice 2000, Sydney:
– aur pe echipe
– bronz la sĂĽrituri
– aurul la individual compus i-a fost retras pentru dopaj cu
pseudoefedrinĂĽ

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o mare încurcătură și ocolește toate ambuteiajele
FANATIK.RO
Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o mare încurcătură și ocolește toate ambuteiajele
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
FANATIK.RO
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Ce spune tatăl băiatului din Gorj descoperit în Germania după ce a fost vândut unui bărbat. DIICOT a intrat pe fir
Știrileprotv.ro
Ce spune tatăl băiatului din Gorj descoperit în Germania după ce a fost vândut unui bărbat. DIICOT a intrat pe fir
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce îți place și cum îți place"
Observatornews.ro
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce îți place și cum îți place"
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI