13 Oct. 2017 16:14 , de Daniel Ionașcu

Miliardarul britanic Richard Branson investește în Hyperloop, proiectul de suflet al lui Elon Musk

Distribuie

Miliardarul britanic Richard Branson investește în Hyperloop One, proiectul de transport ultra-rapid gândit de Elon Musk, directorul general al Tesla și cofondator al companiei spațiale SpaceX, potrivit Reuters.

Hyperloop One a anunțat că Virgin Group, conglomeratul lui Branson, va transforma compania într-una globală. Aceasta se va redenumi și se va chema Virgin Hyperloop One.

Branson însuși va intra în consiliul de administrație al Hyperloop One.

Elon Musk a prezentat planurile pentru proiectul Hyperloop în 2013, însă antreprenorul nu are un rol oficial în companie. Aceasta a fost fondată în anul 2014 și până acum a strâns de la investitori 245 de milioane de dolari.

Cofondatorii Hyperloop sunt Shervin Pishevar și Josh Giegel, iar ambii au lucrat anterior la Virgin Galactic, compania spațială a lui Branson.

Ce este Hyperloop

Hyperloop presupune transportul în comun cu ajutorul unor capsule care se mișcă într-un tunel vid. Capsulele se deplasează folosind levitația magnetică, similar celebrelor trenuri similare din Japonia. Diferența este că Hyperloop ar urma să fie construit în subteran. Alte versiuni presupun o rețea la suprafață, dar într-un tub vidat.

Datorită acestei tehnologii, Hyperloop poate atinge viteze de 400 de kilometri pe oră.

Hyperloop între New York și Washington

Elon Musk a anunțat în iulie că a primit 'acordul verbal' al autorităților pentru construirea unui sistem de transport Hyperloop între New York și Washington. Durata unei călătorii pe această rută ar urma să fie scurtată până la doar jumătate de oră.

Musk însuși a fost omagiat în ultima serie Star Trek, fiind trecut în galeria inventatorilor celebri ai omenirii, alături de Zefram Cochrane, personajul fictiv care va realiza motoarele warp, care permit depășirea vitezei luminii.

Ce averi au Richard Branson și Elon Musk

Elon Musk are o avere estimată la 21 de miliarde de dolari de către revista americană Forbes, în principal datorită acțiunilor deținute la producătorul de mașini electrice Tesla.

De partea cealaltă, Richard Branson are o avere estimată la 5,1 miliarde de dolari, potrivit aceleiași surse. Branson își canalizează investițiile prin intermediul Virgin Group, care deține o multitudine de companii. Între firmele sale se află operatorul aerian Virgin Atlantic sau Virgin Galactic, prima companie privată din lume licențiată să facă zboruri în spațiul cosmic. De altfel, inclusiv Branson a declarat că va merge în spațiu în următoarele șase luni, potrivit CNBC.

O altă investiție a fost făcută de către Branson alături de Bill Gates într-o companie care vrea să 'crească' friptură în laborator din celule animale.

Branson însuși trăiește într-un resort de lux din Insulele Virgine Britanice, însă acesta a fost distrus recent de uragane.

Loading...
Comentarii