De Flavius Toader,

Michael Bloomberg a intrat în noiembrie 2019 în campania electorală și a cheltuit sume masive pentru a urca în sondajele de opinie, dar a fost nevoit să iasă din cursa primară democrată din cauza rezultatelor dezastruoase.

Fostul primar al New York-ului nu a fost pe buletinul de vot în primele trei runde de alegeri, în Iowa, New Hampshire și Carolina de Sud, dar spera să intre în forță în luptă în super-marțea electorală.

Pentru asta a cheltuit cel puțin 500 de milioane de dolari.

Singura victorie obținută marți de Bloomberg a fost însă în Samoa Americană, un teritoriu care nu votează la alegerile prezidențiale din noiembrie.

”Acum trei luni am intrat în cursă pentru a-l învinge pe Donald Trump. Azi, părăsesc cursa cu același scop: pentru a-l învinge pe Donald Trump, deoarece îmi este clar că rămânerea în cursă ar face ca acest scop să fie mai greu de atins”, a spus Bloomberg.

”Întotdeauna am crezut că pentru a-l învinge pe Donald Trump trebuie să ne unim în spatele candidatului cu cele mai multe șanse. După votul de ieri este clar că acest candidat este prietenul meu și marele american Joe Biden”, a adăugat Bloomberg, care și-a oferit astfel susținerea pentru fostul vicepreședinte.

Citeşte şi:

Alegeri SUA | Joe Biden revine în luptă împotriva lui Sanders, cu victoriile spectaculoase din super-marțea electorală

Cenzură în presa de stat din Ungaria. Jurnaliștii au nevoie de aprobare pentru a scrie inclusiv despre Greta Thunberg

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | 164 de decese în Marea Britanie

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente