Cea mai indicată, soluţia insolvenţei
Potrivit acestuia, soluţia administrării speciale de redresare financiară a fost aleasă prost.
“Cea mai indicată era soluţia radicală, a declanşării insolvenţei, adică desemnarea unui administrator judiciar. Corect este să se tragă linie şi să se spună că este în insolvenţă, nu să se prelungească problemele încă trei luni. Un administrator judiciar ar putea anula în primul rând contractele păguboase, ar face o listă cu ce se poate vinde, ce se poate valorifica şi apoi ar stabili o prioritate a plăţilor, iar lucrurile s-ar rezolva altfel. În situaţia dată însă, cel care se va prezenta cu o poliţă Astra pentru reparaţii se va trezi că nu-i este primită maşina în service. În caz de insolvenţă, în schimb, când responsabil de încasări şi plăţi ar fi fost un judecător sindic, service-urile ar fi ştiut că-şi recuperează cheltuiala şi nu ar fi refuzat clienţii”, ne-a declarat Iulian Urban (foto).
Avocatul este de părere că toţi cei care au de luat bani de la această societate trebuie să-şi continue acţiunile în instanţă.
“Cei de la Astra nu au nici o şansă! Mai devreme sau mai târziu se va ajunge tot la insolvenţă. DNA-ul ar trebui să intervină în acest caz”, a mai spus specialistul, adăugând că există riscul ca în perioada următoare oamenii să abandoneze pe stradă maşinile avariate, pentru că nu au bani să le repare şi nici un service nu le va mai primi.
Poliţele, bune doar la Poliţie
“Toate poliţele de asigurări sunt valabile, doar că multe nu îşi produc efectul. Sunt valabile în faţa politisţilor, dar în realitate ele nu despăgubesc. Există un top binecunoscut al firmelor de asigurări rău platnice. În momentul de faţă, ASF a făcut ochi mari şi s-a mirat că s-a întâmplat această nenorocire, nenorocire care a fost ascunsă şi păstorită şi de vechiul CSA, şi de actualul ASF”, a declarat pentru Digi 24 Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro