Doar pentru ca s-a speriat, pentru ca a crezut ca cineva ii va sari brusc in fata, un militar de la o unitate din Lipova, Arad, si-a ucis un camarad. Soldatul Florin Musteata a cazut secerat dupa ce colegul si prietenul sau Marius Graure l-a impuscat in cap cu arma din dotare. Tragedia s-a consumat duminica, in timp ce tinerii se aflau in postul de paza.


Un militar in termen de la unitatea din orasul Lipova, judetul Arad, a fost impuscat mortal, duminica seara, de un coleg care executa serviciul de paza al unitatii. În conformitate cu cele declarate de Radu Ilina, prim-procuror al Parchetului Militar din Timisoara, soldatul Marius Graure a deschis focul asupra colegului si prietenului sau Florin Musteata, dupa ce s-a speriat de acesta din urma. “Soldatul Graure s-a speriat de aparitia brusca de dupa un colt al cladirii a colegului sau, a introdus cartusul pe teava si a executat un foc, nimerindu-l pe soldatul Musteata in plina figura. Glontul a patruns prin zona nasului si a iesit prin zona posterioara a capului, provocandu-i decesul pe loc”, a declarat Radu Ilina.

Acesta a mai adaugat faptul ca Marius Graure va fi internat la Spitalul Militar din Timisoara, unde va fi supus unui examen psihiatric. Daca se va dovedi ca in momentul in care si-a impuscat colegul a fost in deplinatatea facultatilor mintale, Graure ar putea fi judecat pentru omor sau omor din culpa.

Maiorul Gheorghe Bucurean, purtatorul de cuvant al UM 01191, a precizat ca soldatul Florin Musteata avea 21 de ani, a fost incorporat in luna octombrie a anului 2005 si peste o luna urma sa fie lasat la vatra. Echipa medicala a unitatii a sosit imediat la fata locului, insa nu a putut face nimic pentru salvarea militarului.

Viceprimarul orasului Lipova, Petre Toma, sustine ca unitatea militara din oras a fost dezafectata in urma cu cativa ani, aici functionand in prezent doar un depozit cu tehnica militara. “Soldatii nu erau stresati de instructie, pentru ca se ocupau doar cu paza depozitului, unitatea militara fiind dezafectata. Tragedia e cu atat mai mare cu cat militarul mai avea o luna de armata”, a declarat Petre Toma.

Cadavrul militarului a fost transportat la morga spitalului din Arad, pentru autopsie.


Crimele din Armata, o problema veche


Cel mai grav caz s-a petrecut in 2003, cand jandarmul Flaviu Pop, care pazea Arhivele Nationale din Baia Mare, si-a ucis patru colegi si s-a sinucis. În 2004 un militar care pazea un depozit de munitii din Ovidiu, Constanta, a fost impuscat mortal de un coleg, iar la Oradea doi soldati s-au impuscat in postul de garda. In 2005 un soldat din Stefan cel Mare, Bacau, si-a tras un glont in cap. In 2006 un soldat de la o unitate militara din Rasnov a fost gasit impuscat in cap, in curtea unitatii.


 

Urmărește-ne pe Google News