Mergi direct la conținut »
UPDATE. Ministerul Energiei anunţă că minerii de la Complexul Energetic Oltenia reiau activitatea
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > UPDATE. Ministerul Energiei anunţă că minerii de la Complexul Energetic Oltenia reiau activitatea

UPDATE. Ministerul Energiei anunţă că minerii de la Complexul Energetic Oltenia reiau activitatea

Ministerul Energiei a anunţat, joi concluziile negocierilor pe care ministrul Anton Anton le-a avut cu reprezentanţii conducerii Societății Complexului Energetic Oltenia S.A și cu sindicatele.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE. ora 16.40 Minerii de la CEO reiau activitatea

Ministerul Energiei a anunţat că, în urma negocierilor de astăzi de la sediul Prefecturii Gorj între Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia și sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au început să reia munca.

„Astfel, carierele în care activitatea se pregătește să reînceapă sunt: Roșia, Rovinari, Tismana, Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia și Husnicioara”, spune Ministerul.


Ministerul spune că, în urma discuțiilor din data de 17.01.2019, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Societății Complexului Energetic Oltenia S.A și reprezentanții legali ai sindicatelor, în condițiile reluării imediate a activității, au fost stabilite următoarele :

În limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie astfel:

  • Pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune etc va fi acordată o sumă 1000 lei brut, respectiv 585 lei net;
  • Pentru conducători formatie lucru din activitatea de producție, mentenanța și transport cărbune etc va fi acordată o sumă 700 lei brut, respectiv 409 lei net;
  • Pentru personalul de conducere din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune etc va fi acordata o sumă 500 lei brut, respectiv 292 lei net;
Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanță, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere.

De asemenea vor fi acordate vouchere de vacanță pentru toti salariatii în sumă de 1450 lei, incepand cu data de 01.05.2019. Prima pentru sarbatorile pascale se va acorda in aceleasi conditii ca si primele pentru  Ziua Meseriei, reprezentand un castig net de cel putin 330 lei.

„Administrația se angajează să nu inițieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancțiuni față de salariații participanți la grevă, în condițiile recuperării timpului de lucru.
Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite și va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legistrative necesare aducerii la îndeplinirea angajamentelor asumate de adminstrație”, mai transmite ministerul.

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata
Recomandări

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

 

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat nemulţumită, joi, în şedinţa de Guvern, pentru că nu a fost informată despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, unde activitatea este blocată de la începutul săptămânii, după ce minerii au intrat în grevă. Premierul a cerut informări, pe această temă, şi de la serviciile secrete.

Foto: Inquam Photos / Adelal Haddad

Citeşte şi: 4 ore de lucru, dar salariu întreg. Angajații care au în îngrijire bătrâni beneficiază de anumite facilități

Close
Închide
  Close