Adopția fetiței a fost deschisă în anul 2013, inițial dorindu-se identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România.

120 de familii au fost selectate pentru procesul de adopție, iar dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței dar care a refuzat ulterior continuarea procedurii de adopție.

Ministerul precizează că familia de asistenți maternali care o avea în grijă pe fetiță a fost informată că aceasta este adoptabilă, însă asistenta materală nu a dorit să înceapă procedurile.

Ministerul Muncii mai precizează că asistentului maternal nu mai avea contract de muncă din mai 2019, astfel că fetița era ținută ilegal. Din acest motiv, familia din SUA care a obținut adopția a făcut plângere penală fată de fostul asistent maternal, pentru reținere ilegală a copilului, demers susținut și de către alte instituții.

Cazul fetiței din Mehedinți a stârnit controverse, după apariția unor imagini în care micuța apare plângând, opunându-se celor care au venit să o ia de la familia de asistenți maternali.

Copila a fost adoptată de o familie din SUA, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Craiova.

Citește și:

Imagini dramatice! Fetiță din Mehedinți luată cu forța de lângă asistenții maternali, pentru a fi dată familiei din SUA care a adoptat-o (VIDEO)

Ce spune Poliția Română despre cazul fetiței din Mehedinți luată de lângă asistenții maternali

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi
GSP.RO

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi