Mergi direct la conținut »
Ministerul Sănătăţii anunță că va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministerul Sănătăţii anunță că va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa

Ministerul Sănătăţii anunță că va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa

Ministerul Sănătăţii a anunțat că va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa pentru a evita problemele birocratice în cazul transferurilor pacienților cu arsuri grave în străinătate. Decizia a fost luată după ce, săptămâna trecută, tânărul ars în urma unei explozii produse într-un bloc din Piatra Neamţ a fost transferat cu dificultate la o clinică din Belgia, din cauza procedurilor greoaie. Ministerul susține că România are bani pentru tratamente în străinătate pentru mari arși și că toate plățile către furnizorii străini de servicii medicale sunt onorate în termenul legal.

Ministerul Sănătăţii spune, într-un comunicat de presă, că a contactat conducerea Spitalului Militar din Belgia, urmând ca săptămâna viitoare să se desfășoare primele discuții premergătoare semnării unui protocol care să permită transferul pacienților cu arsuri grave din România în regim de urgență.

„Ministrul Sănătății intenționează să încheie astfel de acorduri cu mai multe unități sanitare din Europa care au capacitate de îngrijire și tratament a marilor arși. De asemenea, în urma unor întâlniri ale experților europeni în România, există în execuție o procedură europeană care va fi aplicată tuturor țărilor membre în cazul în care se confruntă cu lipsa posibilităților de tratare a marilor arși”, arată ministerul.

Ministerul Sănătăţii susține că are fondurile necesare tratamentelor în străinătate pentru mari arși și că toate plățile către furnizorii străini de servicii medicale sunt onorate în termenul legal.

În ceea ce privește controlul infecțiilor intraspitalicești, Ministerul Sănătății spune că va dispune în continuare controale pentru verificarea punerii în aplicare a procedurilor pentru controlul infecțiilor intraspitalicești și va înăspri sancțiunile în cazul în care ele nu sunt aplicate corespunzator.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

„Pentru o monitorizare mai atentă a consumului de antibiotice și a rezistenței microbiene, Ministerul Sănătății a elaborat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenței la antibiotice”, afirmă instituția.

De asemenea, ministerul precizează că Sorina Pintea se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanți ai supraviețuitorilor tragediei de la Colectiv, pentru a discuta propunerile lor referitoare la capacitatea de îngrijire și tratament a marilor arși.

Mai mulți supraviețuitori ai incendiului din urmă cu trei ani din clubul Colectiv i-au scriu premierului Viorica Dăncilă și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cerându-le înființarea unui Mecanism Național de Intervenție de Urgență în Cazul Accidentelor cu Victime Mari Arși.


Citește și:

EXCLUSIV | Wizz Air şi Ryanair, suspecte de practici tip „cartel” în România. Consiliul Concurenţei a fost sesizat de Asociaţia pentru Protecţia Drepturile Pasagerilor

Close
Închide
  Close