Mergi direct la conținut »
Ministerul Sănătății denunță comercializarea medicamentelor neautorizate pe internet
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ministerul Sănătății denunță comercializarea medicamentelor neautorizate pe internet

Ministerul Sănătății denunță comercializarea medicamentelor neautorizate pe internet

Ministerul Sănătății denunță comercializarea medicamentelor neautorizate pe internet  și atrage atenția populației asupra riscurilor la care se expun  cei care recurg la astfel de metode de achiziție. Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos  și greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică, anunță, miercuri, Ministerul Sănătății.

De Elvira Gheorghiță,

”Facem precizarea că Ministerul Sănătății se delimitează de orice acțiune de promovare și comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale și ca acțiunile de acest gen derulate în spațiul online sunt realizate fără acordul instituției”, explică un comunicat al instituției.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în urma identificării în spațiul online a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătății ca și garant pentru promovarea și comercializarea unor medicamente care nu au autorizație de punere pe piață, Ministerul Sănătății a sesizat  structurile abilitate să soluționeze acest caz și să ia măsurile care se impun.

Pentru orice afecțiune, pacienții trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect.

”Atragem atenția că automedicația poate duce la efecte negative și consecințe pe termen lung asupra sănătății!”, mai spun oficiali din minister.

Colegiul Medicilor din România  a lansat, în august 2017 Campania ”Stop diagnostic pe net! Mergi la Cabinet!” prin care trage un semnal de alarmă asupra problemelor la care se expun oamenii atunci când, mai întâi, apelează la internet  atât pentru diagnostic , cât și pentru medicamente.

Close
Închide
  Close