Mergi direct la conținut »
Ministrul de Interne prezintă cazul unui polițist implicat în relații cu interlopi. Un lider de sindicat îl acuză de campanie de imagine
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ministrul de Interne prezintă cazul unui polițist implicat în relații cu interlopi. Un lider de sindicat îl acuză de campanie de imagine

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat joi, într-o conferință de presă, cazul unui polițist care ”s-ar fi apropiat prea mult de infractori”. Cazul a fost trimis procurorilor, a mai precizat ministrul, fără a da prea multe detalii. Un lider sindical îl acuză însă pe ministru că își face campanie de imagine pe un caz vechi.

De Simona David,

Marcel Vela, ministrul de Interne, a prezenat joi cazul unui ofițer de la Direcția Antidrog, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, care avea legături strânse cu lumea interlopă, din care făcea parte, de fapt.

Deși a organizat o conferință de presă pentru a anunța cazul ofițerului, ministrul nu a dat prea multe detalii. S-a limitat la câteva imagini de pe YouTube și a spus că ofițerul a fost pus la dispoziția organelor abilitate. De asemenea, ofițerului i s-a interzis accesul la documente confidențiale.

Vela a prezentat un clip postat astăzi pe YouTube, pe un canal nou creat, numit „Polițiști interlopi”. În clip, ofițerul Robert Badea apare în fotografii alături de membri ai unor clanuri interlope, inclusv cel al Sportivilor și Corduneanu.

Clipul mai prezintă și un fragment dintr-un document potrivit căruia Robert Badea „obține din activități ilicite sume impresionante de bani, având un trai care nu poate fi justificat din activitățile de polițist (folosind autoturisme precum Porsche Panamera și BMW Seria 6 și având parte de concedii în destinații exotice”, notează Digi24.

Nu ne limităm să facem curățenie doar în afară, ci și în interiorul ministerului.

Marcel Vela, ministrul de Interne:
Polițistul Robert badea, alături de membri ai lumii interlope. Foto: captură Youtube

Ministrul Marcel Vela a vorbit de la începutul mandatului său despre polițiștii care au legături cu rețelele infracționale și care favorizează infractorii pe care ar trebui să-i ancheteze.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

În afară de ofițerul antidrog, despre care a vorbit joi, ministrul a mai descoperit, recent, cazuri de polițiști certați cu legea la Vaslui și la Caraș Severin și a spus că se reușește destructurarea unor asemenea rețele, pentru că sunt polițiști care au avut conexiuni cu lumea interlopă.

Despre polițiștii care au probleme în respectarea legii, Vela spune că vor pleca din sistem.

Sindicalist din poliție: „Este un caz extrem de vechi”

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, este de părere că Marcel Vela face o campanie de imagine, deoarece cazul polițistului de la antidrog este vechi de câțiva ani.

„Este un caz extrem de vechi, 3-5 ani, iar cei din stânga și din dreapta domnului Vela în opinia mea cred că știau de atunci de această poveste. Nu e un caz petrecut ieri, a venit domnul Vela de la Caraș Severin și a descoperit cercul, mersul pe jos și apa caldă. E un caz extrem de vechi, important e să se cerceteze de ce s-a ajuns să lucreze 5 ani în acea situație”, a spus Coarnă la Digi24.

Close
Închide
  Close